כיכר השבת

באנו לשדרג

עשיר וקל להכנה: מטבל בצל מקורמל

אנחנו מאד גאים בעצמנו בכל פעם שמכינים מטבל בצל מאבקת מרק בצל, אך כשגילינו שיש מתכון פשוט באותה מידה, רק משודרג בהרבה, תפסנו אותו בשתי ידינו. ישנן שתי דרכים להכין את המתאבן הזה: ליצור אותו מא' ועד ת' ולאחסן בקירור בכלי אטום, יום אחד לפני ההגשה, או פשוט להכין את הבצל ולאחסן בקירור עד שלושה ימים, לפני ערבוב השמנת החמוצה פנימה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
עשיר וקל להכנה: מטבל בצל מקורמל
עשיר וקל להכנה: מטבל בצל מקורמל (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 כפות (226 גרם) חמאה
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 2 כרישות בינוניות, קצוצות דק
  • 8 ענפי טימין, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס עירית טריה, קצוצה דק
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 2 כוסות שמנת חמוצה
  • צ'יפס ותפוחי אדמה אפויים - להגשה

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה או גבוהה, ממסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הכרישה, הטימין, השום וקורט של מלח ופלפל. מבשלים תוך כדי ערבוב לעתים קרובות, עד לקבלת קרמל וריבה, כ-45 דקות. מסירים מהאש ומניחים להתקררות מוחלטת ואז מערבבים פנימה את העירית וגרידת הלימון.

2. בקערה בינונית מערבבים יחד את תערובת הבצל והשמנת החמוצה, עד להטמעה מלאה. טועמים ומתקנים את התיבול במלח ופלפל ואז מגישים עם צ'יפס ותפוחי אדמה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים