כיכר השבת

תוצרת בית

תמיד כיף שיש במקרר: פסטו פרווה מושלם

פסטו הוא רוטב / ממרח / מטבל קלאסי שהולך כמעט עם כל דבר, כמו סחוג - מינוס החריפות. את הפסטו האיטלקי המקורי מכינים עם גבינה, אך כאן מורן פינטו מגישה גרסה טבעונית לפסטו - והיא מעולה לא פחות (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
פסטו פרווה - טבעוני
פסטו פרווה - טבעוני (צילום: Toa Heftiba on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 צרורות בזיליקום טרי - רק העלים
  • 2 שיני שום
  • חופן צנוברים קלויים
  • מלח
  • מיץ מחצי לימון סחוט היטב
  • 1 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מניחים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, שיני השום, הצנוברים ומלח. טוחנים הכל יחד ותוך כדי טחינה, מוסיפים את שמן הזית בזילוף דק, עד לקבלת המרקם הרצוי (יתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל שמן הזית).

2. מוסיפים את הלימון, מערבבים ויוצקים את הפסטו לכלי זכוכית שניתן לאטום היטב. לפני שסוגרים את הכלי, יוצקים מעל שכבת זית כדי שהפסטו לא ישחיר. שומרים במקרר עד שבוע - ואם מכינים כמות גדולה, אפשר להקפיא ולהפשיר לפני השימוש.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נשמע טעים מישהו יודע היכן אפשר להשיג בזיליקום של העדה החרדית??
חני
אני לא חושבת שיש בעיה בהכשר...גם ככה טוחנים את זה..
noa
1
למה יוצא מר?
עופרי
רטבים וממרחים