פסטו פרווה - טבעוני (צילום: Toa Heftiba on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 צרורות בזיליקום טרי - רק העלים
- 2 שיני שום
- חופן צנוברים קלויים
- מלח
- מיץ מחצי לימון סחוט היטב
- 1 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. מניחים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, שיני השום, הצנוברים ומלח. טוחנים הכל יחד ותוך כדי טחינה, מוסיפים את שמן הזית בזילוף דק, עד לקבלת המרקם הרצוי (יתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל שמן הזית).
2. מוסיפים את הלימון, מערבבים ויוצקים את הפסטו לכלי זכוכית שניתן לאטום היטב. לפני שסוגרים את הכלי, יוצקים מעל שכבת זית כדי שהפסטו לא ישחיר. שומרים במקרר עד שבוע - ואם מכינים כמות גדולה, אפשר להקפיא ולהפשיר לפני השימוש.