רוטב גרמולטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים היטב
- 2 שיני שום, כתושות דק
- גרידת קליפה מלימון אחד
- 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/8-1/4 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קמצוץ צ'ילי גרוס (לא חובה)
אופן ההכנה:
מתכון ל-3/4 כוס רוטב
בקערה, מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד הצ'ילי הגרוס עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים, ומוסיפים עוד מעט מיץ לימון, לרוטב חמצמץ יותר. לרוטב דליל יותר מוסיפים שמן זית. לבסוף מוסיפים את הצ'ילי הגרוס ומערבבים יחד.
שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.
הרוטב הוא תוספת קטנה ומעולה לדגים, עוף, בשר וגם פסטות למיניהן, מרקים ותבשילים, אך באופן מסורתי הוא מוגש מעל אוסובוקו מבושל היטב - והנה מתכון מצוין.