רוטב לטבילת ירקות חתוכים או כתוספת לכריכים (צילום: Shayda Torabi on Unsplash)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 60 גרם פילה אנשובי בשמן
- 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 2 כפות עירית קצוצה או שאלוט טרי קצוץ
- 1 כף צלפים מסוננים ושטופים
- 1 כוס מיונז (או יותר, לפי העדפה אישית)
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
מתכון ל-2 כוסות רוטב
1. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים יחד את האנשובי, הפטרוזיליה, החומץ, העירית / השאלוט והצלפים במשך 3 דקות, עד שהתערובת כמעט נוזלית.
2. מוסיפים את המיונז, ממשיכים לטחון ותוך כדי מתבלים בפלפל שחור.
3. כשהתערובת הופכת לרוטב אחיד, מעבירים לכלי אטום ומצננים במקרר במשך שעה לפחות לפני השימוש.