רכיבים
- 1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 ק"ג עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 7-8 עלי בזיליקום טריים
- 1-1.5 כפיות שבבי צ'ילי גרוס
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק, מחממים 4-5 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, עד שהוא ריחני.
2. מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום, הצ'ילי, המלח, הפלפל השחור והסוכר, מערבבים, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30-60 דקות - ככל שמבשלים יותר, הרוטב יהיה מרוכז וסמיך יותר. בודקים את הרוטב לעתים קרובות ומוסיפים מים אם הוא נראה יבש מדי. לפני תום הבישול טועמים את הרוטב ומשפרים תיבול, אם צריך.
לאחר הבישול, מצננים את הרוטב לחלוטין ואז יוצקים לכלי אטום היטב ושומרים במקרר עד שבועיים או במקפיא עד 3 חודשים.