כיכר השבת

תוצרת בית

רוטב מרינרה קלאסי תוצרת בית למגוון מנות

למה לקנות אם אפשר להכין בבית רוטב מרינרה מושלם? מתכון לרוטב עגבניות איטלקי שמתאים להמון מנות כמו פיצה, פסטה, לזניה וקציצות מכל סוג וכמטבל לכל פינגר פוד שרק תרצו. בנוסף, אפשר לשמור את הרוטב במקרר ובמקפיא לאורך זמן, כך שאנחנו מציעים מראש: הכפילו כמויות (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
רוטב מרינרה קלאסי - רוטב עגבניות ובזיליקום איטלקי
רוטב מרינרה קלאסי - רוטב עגבניות ובזיליקום איטלקי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 ק"ג עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 7-8 עלי בזיליקום טריים
  • 1-1.5 כפיות שבבי צ'ילי גרוס
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק, מחממים 4-5 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, עד שהוא ריחני.

2. מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום, הצ'ילי, המלח, הפלפל השחור והסוכר, מערבבים, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30-60 דקות - ככל שמבשלים יותר, הרוטב יהיה מרוכז וסמיך יותר. בודקים את הרוטב לעתים קרובות ומוסיפים מים אם הוא נראה יבש מדי. לפני תום הבישול טועמים את הרוטב ומשפרים תיבול, אם צריך.

לאחר הבישול, מצננים את הרוטב לחלוטין ואז יוצקים לכלי אטום היטב ושומרים במקרר עד שבועיים או במקפיא עד 3 חודשים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים