מטבל שום צלוי ושמן זית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ראש שום, חצוי
- 2 כפיות + 1/2 כוס שמן זית
- 2-3 כפיות מיץ לימון
- 2 כפיות אורגנו מיובש / רוזמרין / תימין / מרווה
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מניחים את שני חצאי ראש במרכז ריבוע נייר כסף, מזלפים מעל 2 כפיות שמן זית, מתבלים במלח וסוגרים את השום בנייר הכסף (מוודאים שהוא עוטף אותו היטב).
2. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30-45 דקות, עד ששיני השום רכות לגמרי. מוציאים מהתנור ונותנים לשום להצטנן במשך 15 דקות.
3. מחלצים את שיני השום מהקליפות לקערה ומועכים אותן. יוצקים מעל את 1/2 כוס שמן הזית, עשבי התיבול, הצ'ילי הגרוס, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור, מערבבים היטב, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.