כיכר השבת

מטבל שום צלוי ושמן זית שישנה את חייכם

למה אנחנו כל כך דרמטיים, אתם שואלים? כי המטבל הזה לחלוטין שווה את כל הדרמה סביבו. מתכון למטבל שום צלוי ושמן זית - פותח תיאבון פנטסטי ופשוט להכנה שמגישים לצד לחם, רצוי אחד משובח (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
מטבל שום צלוי ושמן זית
מטבל שום צלוי ושמן זית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ראש שום, חצוי
  • 2 כפיות + 1/2 כוס שמן זית
  • 2-3 כפיות מיץ לימון
  • 2 כפיות אורגנו מיובש / רוזמרין / תימין / מרווה
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים את שני חצאי ראש במרכז ריבוע נייר כסף, מזלפים מעל 2 כפיות שמן זית, מתבלים במלח וסוגרים את השום בנייר הכסף (מוודאים שהוא עוטף אותו היטב).

2. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30-45 דקות, עד ששיני השום רכות לגמרי. מוציאים מהתנור ונותנים לשום להצטנן במשך 15 דקות.

3. מחלצים את שיני השום מהקליפות לקערה ומועכים אותן. יוצקים מעל את 1/2 כוס שמן הזית, עשבי התיבול, הצ'ילי הגרוס, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור, מערבבים היטב, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
יש נגיעות גבוהה בשום. צריך להפריד את שיני השום ולישטוף היטב
מתבונן
1
מה עם הכשרות?? ראש שום חייבים לפרק ולדטוף היטב את הדיניים. יש שם תולעים ותריפסים. ראיתי במו עיני המון פעמים
שכחתם כשרות?
רטבים וממרחים