כיכר השבת

תוצרת בית

חמאה ביתית שנותנת פייט לכל מחסור שיש

מחסור בחמאה או לא, לכל דבר יש תחליף - וטוב שכך. הנה מתכון לממרח השמנוני והכה טעים הזה בגרסת הום מייד, שמכינים ממרכיב אחד בלבד, כך שלא תצטרכו לוותר על הארוחה החשובה ביותר ביום (מתכונים, אוכל)

| 33 | כיכר השבת |
מתכון לחמאה
מתכון לחמאה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%

אופן ההכנה:

1. מקציפים את השמנת במהירות נמוכה, במשך 2 דקות.

2. לאחר מכן מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף, עד שהשומן נפרד מהנוזלים.

3. מסננים במסננת ומעבירים לצנצנת אחסון.

33 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
28
מתכון בולשיט
ללה
27
אחלה מתכון
רוית
26
זה הגיוני מאוד גם לשפית קרין גורן יש מתכון וסרטון איך מכינים חמאה בייתית לחלוטין זה ממש אותו מתכון תבדקו
בעילום שם
לא צריך את קרין גורן בשביל זה, זה ידוע
..

הצגת כל התגובות

25
מה המשקל של החמאה שיוצאת מ 500 מ"ל שמנת מתוקה
זהבה
24
את השמנת מקציפים לקצפת כרגיל אבל ממשיכים להקציף גם לאחר שנוצרה קצפת, תהליך שלוקח כ 10 דקות בערך עד שכל השומן (חמאה) נותר על המקציפים ובקערה יש נוזלים. את הנוזלים לשפוך ומה שנצמד למקציפים זוהי החמאה. אפשר להוסיף מעט מלח למי שאוהב חמאה מלוחה. את החמאה שנוצרה מאחסנים בקופסא אטומה. יש לציין שלדעתי
ירון
23
אבל איך. חמאה זה מתוק
רומית
22
האם ניתן להשיג היום שמנת מתוקה נטו? בכולן יש ממתיקים ומייצבים.
אור-לי
21
נסו, עשו ותצליחו... צריך להקציף שמנת מתוקה במשך המון זמן (כ 10 דקות) כמובן שבתחילה נוצרת קצפת רגילה אבל כשממשיכים להקציף הקצפת נשברת, הופכת לגרגירים ולקראת הסוף כל השומן נדבק למקציף וכל הנוזלים נפרדים מהשומן. מסננים את הנוזלים ועושים "קובבה" מכל השומן וכך נוצרת חמאה... אח"כ אפשר להוסיף מלח...
ללא שם
20
אני עושה כבר מיזמן. צריך לסחוט אותה מעט אחרי הקצפה
אני
19
אם מקציפים זמן רב מדי, הקצפת הופכת לחמאה
ערן
18
החלופה הזו גרועה מאוד..
מרים
17
בושה וחרפה לתנובה שסיפור החוסר בחמאה חוזר על עצמו כל שנה. בן אם זה מכוון....תמיד המלאי חוזר ולצידו המחיר גם עולה !!! ובין אם העדפתה של תנובה לספק חמאה בכמויות עצומות לחו"ל עד כדי שהיא מחסירה לנו עקב אי יכולת לעמוד בהתחיבויותיה בחו"ל. חודש ימים יוצאת לצייד חמאה ומבקשת ממכריי לקנות לי ברגע שיראו חמאה
יפה
16
לא בריא בכלל!!!! ולא מעניק תחליף בשום היבט לחמאה לא בערך התזונתי ולא בטעם!
ציפי
15
מה זה עד שהשומן נפרד מהנוזלים? איך זה אמור להיראות? וכמה זמן בערך צריך להקציך? המידע כאו כללי מידי. אשמח לעוד פירוט
חן
14
עדיף לקנות חמאה מיובאת. זה יותר זול. השמנת הכי זולה היא גם הכי שמנה- 38% ועולה קרוב לשבע שקל, בהנחה שכל השומן באמת יידבק ושיש 38 גרם ל100 מ"ל זה יהיה פחות מ- 100 גרם חמאה (2.5*38) שחלק ממנה יידבק למקצפים וליידייםכפפות.. השמנות באחוזים נמוכים יותר גם יקרות יותר וגם יפיקו כשליש מכמות החמאה (כי יש בה
ללא שם
אולי לא ביקרת במכולות בחדשיים האחרונים אבל אין להשיג חמאה!!!!
רננה
13
עכשיו יהיה מחסור בשמנת מתוקה לה גילתם?
דפנה
12
כדי שלא תצא חמאה מתוקה עדיף להשתמש בשמנת של תנובה שנקראת "שמנת להקצפה 38% שומן". היא ללא סוכר בעלת טעם חמאתי ניטראלי. הקופסא בצבע שחור אפור ולבן קצת.
שניר
11
מה זה בעצם הנוזל שנשאר? יש מה לעשות איתו?
ללא שם
10
מדהים
ללא שם
9
תוסיפו תיבול אהוב
צבי
8
זו החמאה הכי יקרה שיש. גם המחיר של השמנת הוא לא זול בכלל, וגם כמה חמאה כבר נשאר לך? תעשו חשבון. תראו שזה ממש לא משתלם. אגב את הנוזלים המופרדים כדאי לשמור. זה חלב לגמרי. אפשר לשתות את זה בקפה. חוץ מזה, החמאה לא נשארת להרבה זמן כמו חמאה רגילה. חמאה ביתית מתקלקלת מהר
אביחי
7
יוצא יותר יקר מחמאה של תנובה
יגאל
6
אין מחסור, תקנו מיובא מהסופר. פרסום מגמתי. במקום לקנות חמאה בזול, חברות החלב דוחפות אתכם לרכוש שמנת מתוקה במחיר יקר יותר ורווחי יותר להן. הן המרוויחות הגדולות.
שי
5
יש רק בעיה אחת. יוצאת חמאה מתוקה. השתמשו בשמנת של טרה או שופרסל שהן פחות מתוקות. בידקו קודם את אחוז הפחממות וקחו את הנמוך יותר והוסיפו מעט מלח.
א
4
השמנת המתוקה היא ריכוז שומני חלב (והוא מה שנקרא: שמנת מתוקה) אשר צף על פני החלב ואוספים אותו. ממנו מפיקים את החמאה. ההקצפה - פעם החביצה (חביצה היא טילטול השומן כדי להפריד ממנו נוזלים) עושה את פעולת ההפרדה. בקיצור כן. כך - ורק כך - מייצרים חמאה, בבית או בתנובה.
כך וולא אחרת מייצרים חמאה מיום בריאת הפר
3
מה הכוונה עד שהשומן נפרד מהנוזלים? כמה זמן זה בערך? ואיך אמור להיראות?
ללא שם
2
לדעתי יותר זול לקנות חמאה מיבוא אפשר למצוא חמאה ללא מלח במחירים שפויים
שלמה
יש חמאה מחלב ישראל ביבוא?
רננה
1
משמנת מתוקה יוצא קצפת כנראה היתכוונו לחמוצה
רות
רטבים וממרחים