כיכר השבת

תוצרת בית

נתקעתם עם יותר מדי עגבניות? תכינו רוטב

לפסטה, לפיצה, ללזניה, לקציצות - ולכל מנה אחרת - כל אחד חייב לדעת להכין רוטב עגבניות, לשמור במקרר ולשלוף כשצריך. מתכון לרוטב עגבניות פרשי וטעים (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
רוטב עגבניות בסיסי וטעים
רוטב עגבניות בסיסי וטעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 ק"ג עגבניות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • קמצוץ סוכר
  • 1 שן שום, קצוצה
  • אבקת צ'ילי, לפי הטעם (אופציונלי)
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין חדה, מסמנים שתי וערב בחלק התחתון של כל עגבנייה, מניחים אותן בקערה ויוצקים מעל מים חמים עד לכיסוי. חולטים במשך 2 דקות, מוציאים ומקלפים את העגבניות.

2. חותכים ל-4 כל עגבנייה ומסירים את הזרעים כך שיישאר רק "הבשר" וקוצצים אותו לקוביות.

3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שחום מעט. לקראת סוף הטיגון מוסיפים גם את השום.

4. מוסיפים למחבת את העגבניות, מתבלים בצ'ילי, מלח ופלפל שחור וקמצוץ של סוכר לוויסות חומציות העגבניות ומבשלים על אש נמוכה במשך 20-30 דקות.

משתמשים ברוטב מיד או ממתינים שהוא יצטנן ואז שומרים אותו בצנצנת זכוכית או קופסת פלסטיק אטומה במקרר עד 3-4 ימים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
בטח שאפשר להקפיא. מכינה כמה ק'ג עגבניות ומחלקת לכלים. רצוי לא בזכוכית.
ענת
רטבים וממרחים