כיכר השבת

Home Made

על גלידה קרה או פנקייק חם: רוטב קרמל ביתי

הכינו את הרוטב שעה לפני שהאורחים מגיעים, ושמרו אותו במקום חם. בסוף הסעודה, מזלפים את הרוטב החם על גלידה קרה ומגישים לקינוח. אופציה נוספת, זה להכין את הרוטב בבוקר ולהגיש עם פנקייקים. מתכון לרוטב קרמל ביתי (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
רוטב קרמל ביתי. לא באמת מסובך
רוטב קרמל ביתי. לא באמת מסובך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 30 גרם חמאה
  • 3/4 כפית מלח

אופן הכנת רוטב קרמל:

• בסיר בינוני, על אש בינונית-גבוהה, מערבבים את הסוכר עם 1/4 כוס מים קרים. אחרי דקה, מפסיקים לערבב ונותנים לסוכר להתבשל ולקבל גוון ענבר עמוק, במשך 10-12 דקות.

• במקביל, מחממים את השמנת בסיר קטן. כאשר הקרמל מוכן, יוצקים באיטיות את השמנת החמה לקרמל ומערבבים בעדינות, עד לקבלת תערובת חלקה, במשך 2-3 דקות.

• מסירים מהאש, מוסיפים לקרמל החם את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות ומערבבים עד לאיחוד מוחלט. מתבלים במלח, ומערבבים שוב.

• מגישים חם.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים