רכיבים
- 2 כוסות אגוזי לוז
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סירופ מייפל
- 3 כפות אבקת קקאו
אופן הכנת ממרח שוקולד:
רגע לפני: מתלבטים עם מה למרוח לילד בסנדוויץ'? מצד אחד, שוקולד לא בא בחשבון, מצד שני, אי אפשר לשלוח אותו כל יום עם גבינה וירקות - כי למי יש זמן להשקיע. הנה מתכון לממרח שוקולד ביתי - מתוק וטעים כמו נוטלה, רק בלי נקיפות מצפון.
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ואופים את אגוזי הלוז במשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.
• מכניסים את אגוזי הלוז הקלויים למעבד מזון, ומעבדים במשך 10 דקות, עד לטחינה מלאה.
• מוסיפים למעבד המזון את הקקאו וסירופ המייפל, ומעבדים שוב עד לאיחוד מלא. מוסיפים בהדרגה את המים.
• יוצקים לכלי אטום ומאחסנים במקום מוצל וקריר (לא מקרר) עד שבוע.