רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כרוב ירוק בינוני, פרוס דק
- 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 עלה דפנה
- 8 כוסות ציר ירקות
- 800 גרם עגבניות מרוסקות, משימורים
- 1/4 כוס חומץ תפוחים
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא מתרכך מעט, כ-3 דקות. מוסיפים את השום, רסק העגבניות והפפריקה ומערבבים. מבשלים עוד דקה. מוסיפים את הכרוב, הגזר ועלה הדפנה. יוצקים את הציר, העגבניות המרוסקות, החומץ והסוכר על הכרוב. מערבבים לאיחוד. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד שהכרוב מבושל לגמרי ורך, 25-30 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים עוד סוכר או תיבול לפי הצורך.
2. מגישים בתוספת הפטרוזיליה ועם קורט פלפל שחור גרוס.
שומרים את השאריות בכלי אטום במקרר, עד 5 ימים.