כיכר השבת

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

זהו, "אחרי החגים" כבר כאן ונראה לנו שבשלה העת להתחיל להכין מרקים עשירים ומפנקים, שהם ארוחה בפני עצמם. נתחיל בגרסה מהירה של מרק ברוקולי מוקרם, שיהפוך את החזרה לשגרה לקלה יותר. חורף בריא (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל
מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף חמאה
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
  • 1 כוס גזר חתוך לקוביות
  • 3 כוסות ברוקולי טרי או קפוא
  • 2 כוסות ציר ירקות
  • 1/2 כפית טימין
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל - לפי הטעם
  • 2 כפות קמח לבן, מנופה
  • ½1 כוסות שמנת מתוקה
  • ⅓1 כוסות גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, מבשלים את החמאה, הבצל והגזר, על אש בינונית, עד שהבצל מתרכך (כ-3 דקות). מוסיפים את הברוקולי, הציר והתבלינים ומבשלים עד שהברוקולי מתרכך, כ-8 דקות.

2. מוציאים כוס אחת מהברוקולי, קוצצים גס ומניחים בצד. בבלנדר, טוחנים את כל שאר הירקות יחד עם הציר.

3. מניחים את הקמח בקערה קטנה. מוסיפים מעט שמנת, בכמה פעימות, תוך ערבוב מתמיד, עד לקבלת מרקם חלק.

4. מביאים לרתיחה את תערובת הירקות ומקציפים פנימה את תערובת השמנת. ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת סמיכה ומבעבעת, כ-3-4 דקות.

5. מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הגבינה והברוקולי השמור ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים