רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
- 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כפיות כמון
- 1/2 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית כורכום
- 6 כוסות ציר ירקות (1.5 ליטר) או מים עם אבקת מרק
- 1/2 1 כוסות (285 גרם) עדשים אדומות, שטופות
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כפית גרידת לימון
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, הגזר, השום וקורט של מלח ופלפל שחור. מטגנים במשך 6-8 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתרככים.
2. מוסיפים את רסק העגבניות, הכמון, הכוסברה הטחונה, הפפריקה המעושנת והכורכום, מערבבים ומבשלים במשך 30 שניות.
3. יוצקים פנימה את ציר הירקות או המים עם אבקת המרק ואת העדשים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 15-18 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעדשים רכות.
4. במוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים למרקם חלק רק מחצית מכמות המרק.
5. מוסיפים למרק כפית גרידת לימון ו-3 כפות מיץ לימון ומערבבים היטב. טועמים ומתבלים בעוד קצת מלח, אם צריך. מגישים חם עם כוסברה קצוצה.
ניתן לשמור את המרק בכלי אטום במקרר עד שבוע או להקפיא עד 3 חודשים.