כיכר השבת

מה אוכלים היום?

הגשם הזה פשוט מתחנן למרק סמיך ועשיר

מדובר במרק אפונה יבשה קרמי, סמיך וטעים טעים שכל אחד צריך לדעת להכין בעל פה - אל דאגה, הוא סופר פשוט להכנה. הסוד לטעם המיוחד של המרק הוא שהייה ארוכה על אש נמוכה, אז התאזרו בסבלנות - וקדימה, לעבודה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק אפונה יבשה סמיך ועשיר
מרק אפונה יבשה סמיך ועשיר (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 גזר, מקולף וקצוץ
  • 1 גבעול סלרי, קצוץ
  • 1 ראש שום, מחולק לשיניים מקולפות ופרוסות דק
  • מלח ופלפל שחור
  • 450 גרם אפונה ירוקה יבשה, שטופה ומסוננת
  • 4 עלי דפנה
  • 2-3 ליטר ציר עוף / ציר ירקות / מים עם אבקת מרק
  • 1/2 צרור עלי תימין טריים

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק וגדול בנפח 6 ליטרים על אש בינונית-נמוכה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, הגזר, הסלרי והשום יחד, עד שהבצל והשום רכים ושקופים. מתבלים במלח ופלפל שחור.

2. מוסיפים את האפונה לסיר, מערבבים ואז מוסיפים את עליה הדפנה ו-2 ליטר ציר עוף / ציר ירקות / מים עם אבקת מרק. מגביהים את האש ומביאים לרתיחה.

3. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים את האש, מבשלים במשך 10 דקות ותוך כדי מקפים את המרק - כלומר, מסירים את שכבת הקצף שמצטברת מעל.

4. מוסיפים את עלי התימין ומבשלים על אש נמוכה ללא מכסה במשך שעה עד שהאפונה רכה מאוד. אם המרק יבש מדי, מוסיפים עד ליטר נוסף של ציר / מים.

5. מכבים את האש, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים. טוחנים את המרק במעבד מזון או במוט בלנדר עד שהמרקם קרמי וסמיך. לפני ההגשה, מחממים שוב את המרק ומגישים חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים