כיכר השבת

מה אוכלים היום?

לתקתק ארוחה: מרק דלורית פשוט וטעים

מרק כתום, סמיך וקטיפתי, אך קליל ולא מכביד - מושלם לסתיו ההפכפך עם פערי הטמפרטורות הקיצוניים בין חלקי הארץ. מתכון למרק דלורית פשוט וטעים שמוכן תוך פחות משעה - סיר שכל אחד צריך לדעת להעמיד (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק דלורית פשוט וטעים
מרק דלורית פשוט וטעים (צילום: Katie Rosario on Unsplash)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 2 כפיות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 1 דלורית, חתוכה לקוביות בינוניות-קטנות
  • 1 ליטר (4 כוסות) ציר ירקות / ציר עוף / מים ואבקת מרק
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
  • 4 ענפי תימין להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק עם תחתית כבדה, מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים אותם במשך 3-5 דקות עד שהם מתרככים והבצל מתחיל להיות שקוף.

2. מוסיפים לסיר את קוביות הדלורית, ציר הירקות / העוף או מים עם מעט אבקת מרק, מלח, פלפל שחור ופלפל קאיין או פפריקה חריפה.

3. מביאים לרתיחה ולאחר שהנוזלים מבעבעים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25-30 דקות עד שהדלורית מתרככת.

4. מכבים את האש, נותנים למרק להצטנן מעט וטוחנים למחית חלקה את תכולת הסיר במוט בלנדר או במעבד מזון. אם המרק התקרר יותר מדי לאחר הטחינה, מחממים אותו שוב ומגישים מיד, חם. אפשר להוסיף לכל קערה תימין קצוץ.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים