כיכר השבת

מה אוכלים היום?

התשובה שלנו לגל החום החריג: גספצ'ו קר

התחזית צופה שאנחנו עומדים לפני גל חום "חריג" וארוך - כאילו שהקיץ הישראלי לא מספיק קשוח. אז הכנו גספצ'ו ויש לנו טריק שהופך אותו למרק הספרדי המופלא שהוא ומונע ממנו להיות רוטב עגבניות מוזר ותפל. בואו (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
גספצ'ו  - מרק קר במרקם חלק ורך
גספצ'ו - מרק קר במרקם חלק ורך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג עגבניות בשלות, חתוכות גס לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חריף (אנהיים), פרוס לאורך, ללא זרעים, חתוך גס
  • 1 מלפפון גדול, מקולף וחתוך גס לקוביות
  • 1 בצל לבן או סגול קטן, חתוך גס לקוביות
  • 1 שן שום
  • 2 כפיות יין אדום או יין לבן
  • מלח
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. בבלנדר, טוחנים את העגבניות יחד עם הפלפל החריף, המלפפון, הבצל והשום עד לקבלת מרקם חלק מאוד.

2. כשהמרקם חלק ובעוד הבלנדר פועל, יוצקים פנימה את היין ו-2 כפיות מלח ומזלפים באיטיות את שמן הזית. התערובת תקבל גוון כתום בהיר או ורוד כהה ובהדרגה תהפוך לקרמית ודלילה יותר, כמו רוטב לסלט. אם התערובת מימית מדי, מוסיפים באיטיות עוד קצת שמן זית עד שהמרקם קרמי.

3. מסננים ביסודיות את התערובת דרך מסננת דקה ויוצקים את הנוזל לקנקן גדול, רצוי מזכוכית, ומצננים היטב את המרק במשך 6 שעות לפחות עד לילה שלם.

4. לפני ההגשה, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. אם המרק סמיך מאוד, מוסיפים 3-5 כפות מי קרח. מגישים בכוסות - שאותן כדאי להניח במקפיא כשהן ריקות 20 דקות לפני ההגשה. מומלץ להניח בכל כוס כמה קוביות קרח ואז לצקת מעל את המרק, לזלף קצת שמן זית ולהגיש מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים