רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס פטריות, גזומות ומנוקות
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- 2 כפות יין לבן
- 3 כפות שמנת מתוקה
- ⅓1 כוסות גבינת גאודה, חתוכה לקוביות
- לחם, להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. במחבת בינונית הבטוחה לשימוש בתנור, מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
2. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד שהן כמעט רכות, במשך 4-5 דקות.
4. מוסיפים את היין הלבן ומביאים לרתיחה. מצמצמים את היין עד שהוא נספג כמעט לחלוטין ואז מקציפים פנימה את השמנת ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את גבינת הגאודה ואז מעבירים את המחבת לתנור. אופים עד להמסה של הגבינה (יתכן שיהיה צורך לערבב אותה פעם אחת כדי להגיע להמסה אחידה), במשך 6-8 דקות. מגישים מיד עם לחם בצד לטבילה.