במרץ 2021, החליטה ממשלת שוויץ לאסור על נשים מוסלמיות לעטות 'בורקה' - רעלה המכסה את כל הפנים מלבד העיניים. בהצבעה שעברה בפרלמנט השוויצרי, קבעו 51% מהמחוקקים כי יש לאסור על יציאה לרשות הרבים בפנים מכוסות. החוק שעבר יאסור כל צורה של כיסוי פנים בציבור, לרבות הרעלה המסורתית שנוהגות לעטות נשים מוסלמיות דתיות (הנשואות).
ואכן, החל מ-1 בינואר 2025 שוויץ תתחיל לאכוף את החוק האוסר את כיסוי הפנים במקומות ציבוריים (המכונה גם חוק הבורקה). כיסוי הפנים בציבור יאסר פרט למקרים ספציפיים בהם כיסוי הפנים הוא ההכרחי, אם מסיבות בריאותיות או תנאי מזג אוויר קשים.
עם זאת, החוק החדש לא יחול על מטוסי נוסעים או על מתחמים דיפלומטיים בשטחה של שוויץ. במקרים של הפגנות והתכנסויות, ניתן יהיה לכסות את הפנים רק באישור מראש מהרשויות ובתנאי שהדבר לא פוגע בסדר הציבורי.
העוברים על החוק החדש צפויים לקנס של עד 1,000 פראנקים שוויצריים, שהם שווי ערך ל כ- 4,000 ש"ח.
מתנגדי החוק טוענים כי מדובר בפגיעה בחופש הדת ובתקנה גזענית שנתפרה ספציפית עבור נשים מוסלמיות שעוטות את הבורקה מסיבות דתיות.
גם בקהילה היהודית בשווייץ דואגים מהחוק החדש, ובהודעה משותפת לפדרציה של הקהילות היהודיות בשוויץ ושל הפלטפורמה ליהודים ליברליים בשוויץ שפרסמה בזמן העברת החוק, נטען כי החוק מהווה הפרה של כמה מכללי חופש הדת הבסיסיים, ואף הובעה דאגה כי "יוזמות חקיקה או יוזמות פדרליות נוספות, עלולות לערער עוד יותר את חופש הדת בעתיד".
התומכים בחוק ויוזמיו, קבוצה שיזמה בשנת 2009 גם את איסור בניית צריחי מואזין במסגדים, טוענים שהחוק נועד למנוע הפרות סדר ומיועד בעיקר להתמודד עם מפגינים אלימים וקבוצות אנרכיסטיות שמפרות את הסדר הציבורי, ולא מתמקד בקבוצה אתנית כזאת או אחרת.