כיכר השבת

הסוד הקטן שיבטיח לכם מרק עגבניות עשיר

אוקיי, מרק עגבניות לא חייב להיות תפל כמו שהוא עלול להישמע. במתכון הבא יש שלב מפתח שמבטיח מרק עגבניות בטעם עשיר. טיפ: הגישו את המרק לצד טוסטים קטנים עם גבינה צהובה נמסה וכל העסק ישתדרג פלאים (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
מרק עגבניות עשיר וטעים
מרק עגבניות עשיר וטעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 800 גרם עגבניות אדומות
  • 1 בצל
  • 1 ראש שום שלם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 3 כוסות ציר מרק ירקות או מים
  • 1 עלה דפנה
  • 2 גבעולי תימין
  • 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • 1/3 כוס גבינת עיזים מפוררת

אופן הכנת מרק עגבניות:

למקסימום טעם, עדיף להשתמש בציר ירקות ולא מים - כך תכינו ציר ירקות נהדר.

• מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר כסף.

• חוצים לשניים את העגבניות, ומרוקנים מזרעים.

• חותכים לרבעים את הבצל.

• חותכים את השליש העליון של ראש השום, כך שהשיניים יחשפו.

• מסדרים את חצאי העגבניות, רבעי הבצל וראש השום בתבנית, מזלפים מעל הירקות את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.

• צולים את הירקות במשך 35-40 דקות, עד שהעגבניות מתחילות לבעבע, הבצל מתרכך והשום מעלה מעטה בגוון קרמל.

• מעבירים את העגבניות והבצל לסיר גדול, מפרידים ומקלפים את שיני השום ומוסיפים לסיר.

• מוסיפים את ציר המרק, עלה הדפנה, התימין ומביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה. מבשלים במשך 20-25 דקות, עד לאיחוד מלא של הטעמים.

• מעבירים את המרק למעבד מזון או בעזרת מקל בלנדר, טוחנים הכל לתערובת חלקה.

אופן ההגשה: יוצקים את המרק חם לקעריות אישיות, מקשטים כל קערית בכף נדיבה של גבינת עזים וכפית בזיליקום קצוץ. מניחים לצד המרק טוסטונים קטנים עם גבינה צהובה נמסה היטב ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים