רכיבים
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1 בצל גדול
- 1 גזר גדול
- 2 שיני שום
- 1 ליטר ציר ירקות
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- מיץ מחצי לימון סחוט טרי
- 1 כפית כמון
- קמצוץ אבקת צ'ילי / פפריקה חריפה
- 3 כפות כוסברה קצוצה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
אופן הכנת מרק עדשים אדום:
רגע לפני: מתכון להכנת מרק עדשים אדום לוהט שמכיל את כל מה שטוב ולוקח פחות משעה להכין אותו. שילוב מדויק של לימון, כמון וצ'ילי מעניק למרק טעם נפלא ולא שגרתי.
שימו לב: שווה להשקיע בציר ירקות עשיר, שיעניק טעם עמוק למרק. כך תעשו זאת: קוצצים גס 2 גזרים, בצל, גבעול כרישה (ללא החלק הירוק). מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו את הירקות הקצוצים על אש בינונית עד לריכוך, במשך 10 דקות. מוסיפים צרור פטרוזיליה קטן, 2 ענפי תימין - בשלמותם וכף פלפל אנגלי. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה מאוד במשך 45 דקות, ומסירים מידי פעם בעזרת כף את הקצף השומני שמצטבר למעלה. מסננים במסננת דקה עד לקבלת נוזל ציר טהור.
• מקלפים וחותכים לקוביות את הגזר, קוצצים את הבצל וכותשים את שיני השום.
• מחממים בסיר גדול ועמוק 3 כפות שמן זית על אש גבוהה. מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה במשך כ-4 דקות.
• מוסיפים את רסק העגבניות, כמון, אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה, פלפל שחור ומלח לפי הטעם, מערבבים עם הבצל במשך 2 דקות.
• מוסיפים ליטר ציר ירקות, 2 כוסות מים, את העדשים וקוביות הגזר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר באופן חלקי, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 30 דקות, עד שהעדשים מתרככות. לקראת סוף הבישול, טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.
• מעבירים חצי מכמות המרק למעבד מזון או טוחנים בעזרת מקל בלנדר בכלי נפרד, עד שנוצרת מחית. מחזירים את המחית לנוזל המרק שנותר בסיר ומערבבים.
אופן ההגשה: סמוך להגשה מוסיפים את מיץ הלימון והכוסברה, (מחממים שוב את המרק, אם לא מגישים ישר), יוצקים את המרק לקעריות ומזלפים מעל מעט שמן זית.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!