רכיבים
- 2 ק"ג תפוחי אדמה
- 3/4 כוס אגוזי קשיו לא קלויים שהושרו במים למשך שעתיים
- 3/4 כוס מרק ירקות צח
- 1/3 כוס שמן קוקוס
- 1/3 כוס שמן קנולה
- מלח ופלפל שחור
- עירית קצוצה לפי הטעם
אופן הכנת פירה תפוחי אדמה קרמי:
1. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות. מעבירים לסיר, מכסים במים ומרתיחים במשך 12 דקות.
2. מסננים את תפוחי האדמה ממי הבישול ומרסקים אותם בעזרת מזלג.
3. במקביל, טוחנים במעבד מזון את הקשיו. מוסיפים מחצית מהקשיו הטחון לתערובת תפוחי האדמה, ואת שמן הקוקוס ושמן הקנולה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומועכים לפירה במועך תפוחי אדמה.
4. מוסיפים לפירה את המחצית הנותרת של הקשיו הטחון, וטוחנים במוט בלנדר למרקם חלק. לבסוף, מערבבים פנימה את העירית הקצוצה.
הערה: אל דאגה, לפירה לא יהיה טעם של קוקוס. העירית תנטרל אותו לגמרי.