

מהנדסים וחוקרים מאוניברסיטת נורת'ווסטרן פיתחו לאחרונה את מה שלדעתם הוא קוצב הלב הקטן ביותר בעולם. ההמצאה החדשנית הזו כה זעירה שהיא קטנה מגרגיר אורז ואפילו קטנה יותר מגרעין תפוח בממדיה (3.5 מ"מ אורך, 1 מ"מ עובי). גודלו המזערי מאפשר להשתיל אותו בצורה לא פולשנית, באמצעות מזרק.
מכשירי קוצב לב מלאכותיים נועדו לסנכרן את פעימות הלב של אנשים הסובלים מהפרעות קצב. הצורך בגירוי חשמלי חיצוני נוצר כאשר מערכת ההולכה החשמלית הטבעית של הלב נפגעת ואינה מסוגלת לשמור על קצב סדיר.
הניסויים הראשונים להפעלת הלב באמצעות זרם חשמלי החלו כבר בסוף המאה ה-19, מה שכונה אז "קוצב לב מלאכותי" שפעל באמצעות טרנזיסטור קטן.
הפיתוח החדש של אוניברסיטת נורת'ווסטרן מתמקד בצרכים של קיצוב זמני, בייחוד אצל מטופלים שזקוקים לכך לאחר ניתוח לב. בניגוד לשיטה המקובלת כיום, בה תולים אלקטרודות על שריר הלב והחוטים יוצאים מגוף המטופל אל קופסת קיצוב חיצונית, הקוצב הזעיר החדש נמס פשוט בגוף לאחר שאין בו צורך. הרכיבים שלו מתמוססים באופן טבעי בנוזלי הגוף, ומבטלים את הצורך בניתוח להוצאתו, הליך הכרוך בחששות כמו זיהום, דימום ונזק לרקמות.


פרופסור ג'ון א. רוג'רס, שהוביל את פיתוח המכשיר, ציין כי יש צורך קריטי בקוצבים זמניים בהקשר של ניתוחי לב בילדים, ושם הקטנת הגודל חשובה ביותר. פרופסור איגור אפימוב, שותף להובלת המחקר, הדגיש שהקוצב מתאים במיוחד לליבם הזעיר והשברירי של תינוקות שנולדו עם מומי לב מולדים. הצורך בקיצוב אצל ילדים אלה הוא לרוב זמני, למשך כשבוע לאחר הניתוח, תקופה קריטית בה הלב מתקן את עצמו לרוב.
מחקרים ראשוניים של הקוצב נבחנו על מודלים של בעלי חיים ועל ליבות אנושיים מתורמים, והחוקרים מקווים לבחון אותו בניסויים בבני אדם בקרוב.