כיכר השבת

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

כולנו מחפשים לגוון את סעודת החג במאכלים מיוחדים וטעימים. אך הזמן דוחק והמלאכה מרובה. המתכון שלפניכם מהווה פתרון טוב כמנת פתיחה או כתוספת לבשר. והכיף- ההכנה קלה והתוצאה פיקנטית וטעימה!!

| 10 | כיכר השבת |
בורקס בשר מוצלח במיוחד!
בורקס בשר מוצלח במיוחד! (צילום: אוראל בראל)
מנות/יחידות1
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

מצרכים

  • חבילת בצק עלים 1 יחידות
  • בצל קצוץ דק 1 יחידות
  • גזר קצוץ דק 1 יחידות
  • פיטריות קצוצות דק 5 יחידות
  • סלרי קצוץ 1 צרור
  • בשר טחון 0.5 ק"ג
  • מלח 1 כפית
  • פלפל שחור 0.5 כפית
  • סילאן 1 כף
  • ביצה 1 יחידות
  • שומשום 1 כף

אופן ההכנה

  1. יום לפני הפשירו את בצק העלים לילה במקרר.
  2. הכנת המלית תחילה טגנו את הבשר להזהבה ואז הוסיפו את שאר הירקות על אש נמוכה עד לריכוך הגזר. הוסיפו את התבלינים והסילאן. בזקו את התבלינים בשמן כדקה. הוסיפו את הבשר הטחון ופרקו בעזרת מזלג.
  3. הכנת הבורקס מלאו את הבצק בתערובת. סגרו את המאפה, הדקו בצדדים בעזרת מזלג, מרחו ביצה, פזרו שומשום.
  4. אפיה אפו עד להזהבה על 170 מעלות כ-25 דקות.
תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
חחחחחחחחחח
חכם בלילה,,,
5
לא ברור באיזה שלב התבלינים למה אין סירטון כמו תמיד?
האופה הקטנה
רשום בהתחלה. את התבלינים שמים אחרי הבשר
אא
שימו לב כתוב לטגן את הבשר במקום לטגן את הבצל, את התבלינים שמים אחרי הירקות לפני הבשר
ת.
אין לך מה לחכות לתשובה הוא מגיב רק למחמאות ולא עונה על שאלות
האופה הגדול
4
מה ההתלהבות? כל שבת בבוקר עם הסלטים אנחנו מגישים את זה...
שירה
משהו טרח לרשום מתכון בהיר עם כמויות וחומרים קלים להשגה אם שמחים לשמוע נהנים ממנו כל שבת.... תהנו תמיד כל שבת, כל החיים! ותודה לכותבי המתכונים המגיהים וכו' חג שמח!!!!
שלי

הצגת כל התגובות

3
המתכון לא ברור בכלל!!!
אאא
2
הכנתי והיה להיט. נכנס לתפריט הקבוע. תודה רבה!
רות
1
אוראל בראל שף מיספר 1 בארץ מנסיון!!
טלקו
אולי גם יעניין אותך
תוספות