כיכר השבת

מתכון: זיתים חריפים, חגיגה של טעם

זיתים חריפים הם תוספת מצוינת למנה העיקרית בסעודת השבת, ליד האורז או התפוחי אדמה. ההכנה קלה ופשוטה, התוצאה טעימה

| 2 | כיכר השבת |
מתכון: זיתים חריפים, חגיגה של טעם
(פלאש 90)

זיתים חריפים הם תוספת מצוינת למנה העיקרית בסעודת השבת, ליד האורז או התפוחי אדמה. ההכנה קלה ופשוטה והתוצאה: ללקק את האצבעות.

החומרים:

350 גר' חרוזי זיתים ירוקים

כף אחת של פפריקה מתוקה

ארבע כפות שמן

400 גר' רסק עגבניות.

5 שיני שום גדולות פרוסות.

5 שיני שום מרוסקות.

1 כפית כמון טרי

1.5 כפות סוכר רגיל

שתי פרוסות לימון משומר

סחוג מרוקאי לפי הטעם.

פרוסות סלרי קצוצות. פלחי לימון לקישוט.

אופן ההכנה:

מבשלים את הזיתים במים רותחים כחמש דקות. מסננים היטב, ושוטפים במים קרים.

משרים במים קרים במשך 20 דקות.

מחממים בסיר שמן, וכשהוא מבעבע מניחים את כל התבלינים ואחר-כך את רסק העגבניות.

אחרי 20 דקות, מוסיפים את הזיתים ומבשלים כ-40 דקות.

ניתן להגיש עם עלי פטרוזיליה לקישוט.

בתאבון!

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אחרי 20 דקות שמה ? צריכים לבשל 20 דקות. או לחכות עם הרסק 20 דקות אחרי הטיגון? לא מובן
אחת
1
צריך גם חמש שיני שום כתושות ועוד חמש פרוסות? זה נשמע הרבה יותר מידי
אנונימי
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים