זיתים חריפים הם תוספת מצוינת למנה העיקרית בסעודת השבת, ליד האורז או התפוחי אדמה. ההכנה קלה ופשוטה והתוצאה: ללקק את האצבעות.
החומרים:
350 גר' חרוזי זיתים ירוקים
כף אחת של פפריקה מתוקה
ארבע כפות שמן
400 גר' רסק עגבניות.
5 שיני שום גדולות פרוסות.
5 שיני שום מרוסקות.
1 כפית כמון טרי
1.5 כפות סוכר רגיל
שתי פרוסות לימון משומר
סחוג מרוקאי לפי הטעם.
פרוסות סלרי קצוצות. פלחי לימון לקישוט.
אופן ההכנה:
מבשלים את הזיתים במים רותחים כחמש דקות. מסננים היטב, ושוטפים במים קרים.
משרים במים קרים במשך 20 דקות.
מחממים בסיר שמן, וכשהוא מבעבע מניחים את כל התבלינים ואחר-כך את רסק העגבניות.
אחרי 20 דקות, מוסיפים את הזיתים ומבשלים כ-40 דקות.
ניתן להגיש עם עלי פטרוזיליה לקישוט.
בתאבון!