כיכר השבת

מתכון: פרגית צלויה על קוביות דלעת

סעודת השבת שלכם זוכה לשדרוג: השפית מורן פינטו, עורכת מדור 'אוכל' בכיכר השבת, מגישה מתכון מיוחד לפרגית צלויה המוגשת על מצע קוביות דלעת ובתיבול מתקתק (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
מתכון לפרגית צלויה על מצע קוביות דלעת
(צילום: shutterstock)

המצרכים למצע:

500 גר׳ דלעת חתוכה לקוביות שוות
מלח גס
תימין מיובש או טרי
שמן זית

אופן ההכנה של המצע:

  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • בתבנית מניחים על את קוביות הדלעת, ומפזרים שמן זית מלח ותימין ואופים למשך 30 דק׳

המצרכים לפרגיות:

  • 6 פרגיות
  • 8 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות חרדל דיז׳ון חלק
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה של הפרגיות

  • בקערה מערבבים את כל חומרי המשרה ושמים את הפרגיות ומשרים כשעתיים.
  • מלהיטים מחבת פסים וצולים את הפרגיות מכל צד כ-2-3 דק׳.
  • להגשה: מניחים בכל צלחת 2 כפות מהדלעת ומשטחים במרכז הצלחת, מעל למצע מניחים את הפרגית הצלויה.
  • מפזרים עירית קצוצה ומגישים

שבת שלום!

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
תגובה האם יש תימין או עירת ללא תולעים
יהודי
4
יצא מושלם
בשלנית
3
מהיכן משיגים עלי תיבול ללא תולעים
יהודי

הצגת כל התגובות

2
וכיף שיש איך לראות את זה כתוב
יעלי
1
תגובה האם יש תימין או עירית ללא תולעים
יהודי
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים