רבים בציבור החרדי שהכירו את פשטותו וסגפנותו של מרן ראש הישיבה הגראי״ל שטיינמן זצוק"ל ונכנסו להתברך על ידו בביתו הדל והפשוט היה זה פחות חידוש לחזות מקרוב באורחות חייו הפלאיים, אולם גם בציבור הכללי נדמה שלאחר הסתלקותו הבינו כולם כי בקרבנו שכנה דמות נדירה שהייתה מנותקת מהעולם החומרי והפיסי ושרויה אך רק בעולם הרוח בלימוד התורה, תפילה ויראת שמיים.
במשך עשרות שנים היה מסתפק מנהיגן של ישראל במועט ובקושי אוכל אלא רק לקיום צורכי גופו. תפריטו הדל כלל דייסה ומעט לחם לצד כוסות מים ממותקות מעט.
גם את ה״כלום״ הזה אף פעם הראש ישיבה לא אכל בשלמותו. תמיד הותיר בצלחתו. "מרן היה אוכל כמה כפיות ושואל האם זה מספיק לברכה אחרונה", מספר אחד המקורבים.
הייתה לו קביעות לדבר בלימוד עם אנשים בזמן האוכל וכולם ראו שזה העיקר אצלו וכי הוא אוכל רק אגב אורחיה לקיום גופו וכי ההכרח לא יגונה.
ל"כיכר השבת" הגיע התפריט הייחודי של מרן ראש הישיבה כפי שנכתב ע״י אחד ממארגני הנסיעה המשותפת של מרן זצ״ל עם הרבי מגור לחיזוק היהודים בתפוצות לפני כמה שנים.
ארוחת הבוקר כללה על פי התפריט: דייסה מ-50-60 גרם לחם מפורר עם 2 כוסות חלב.
1 מנה קומפוט מ-2 תפוחי עץ בינוניים או תפוח עץ גדול עם כפית סוכר.
2 כוסות מים חמים עם קצת דבש או סוכר לברכת ״שהכל״ על המים.
ארוחת הצהריים כללה:
קציצת דגים (יובאו מהארץ בקופסאות סגורות)
2 תפוחי אדמה עם 1 גזר מבושלים עם מעט מלח.
מנה קומפוט מ-2 תפוחי עץ בינוניים או תפוח עץ גדול עם כפית סוכר.
2 כוסות מים חמים עם קצת דבש או סוכר לברכת ״שהכל״ על המים
ארוחת הערב כללה את אותו תפריט בדיוק של ארוחת הבוקר:
דייסה מ-50-60 גרם לחם מפורר עם 2 כוסות חלב.
1 מנה קומפוט מ-2 תפוחי עץ בינוניים או תפוח עץ גדול עם כפית סוכר.
2 כוסות מים חמים עם קצת דבש או סוכר לברכת ״שהכל״ על המים.
בשבת: דגים ובשר יובאו מהארץ בקופסאות סגורות והוכן קומפוט ל-4 סעודות כולל מלווה מלכה לצד תפוחי אדמה למרק ולטשולנט.
הצגת כל התגובות