שעון החורף יגיע הלילה (חמישי) לסיומו, ובשעה 2:00 לפנות בוקר נזיז את השעון שעה קדימה ל שעה 3:00. שעון הקיץ יסתיים במוצאי שבת, אור ליום ראשון ה' בחשון התשפ"ג 30.10.2022. אז מה אתם צריכים לדעת על שעון הקיץ? קריאה מהנה!
למה בכלל מזיזים את השעון?
שמח ששאלתם כי יש לי תשובה נחמדה לזה:
המנהג התחיל עוד במאה השמונה עשרה על ידי בנג'מין פרנקלין – מנהיג ארצות הברית בזמנו, כדי לסייע לחקלאים לנצל יותר משעות שמש בכל יום ובכך להשפיע לטובה על הכלכלה. כיום, למעשה, חוקרים טוענים שאין לזה שום השלכות ואם כבר אתם מתעקשים, ההשלכות האפשריות הן שזה רק משפיע לרעה על הכלכלה.
עד אמצע המאה ה-19, ואף לאחר מכן, קביעת השעה נעשתה בכל עיר בנפרד. היא הייתה גמישה והסתמכה על מיקום השמש בשמים.
מי שהעלה ראשון את רעיון של שעון קיץ כפי שהוא מוכר כיום היה ג'ורג' ורנון הדסון מניו זילנד כאשר ב-16 באוקטובר 1895 הציע להקדים את השעה בשעתיים (!) במשך חודשי הקיץ.
ארה"ב: אין יותר שעון קיץ
נראה כי לחברי הסנאט של בית הנבחרים האמריקאי היה קשה לוותר על עוד שעת שינה והם הצביעו פה אחד כי הסתיו ובאביב הקרוב – לא יזיזו יותר את השעון. ההחלטה עוד לא התקבלה בממשלה, אבל עושה רושם שהיא בדרך לאישורה הסופי.
נזכיר כי בשנות השבעים כבר ניסו לבטל את הזזת השעון בארצות הברית ולבסוף היא לא אושרה כי הציבור 'שנא את זה'. אימהות היו צריכים לשלוח את ילדיהן לבית הספר על הבוקר (כשעוד חשוך) עם פנסים...
ברוב המדינות באפריקה, דרום אמריקה ואסיה כבר לא מזיזים את השעון. השאלה האם אנחנו בארץ מעוניינים להמשיך להזיז או לא, מה דעתכם? כתבו לנו בתגובות.
משפיע על הבריאות?
במחקרים שנעשו גילו החוקרים כי בימים שלאחר הזזת השעון, קדימה או אחורה, עלתה השכיחות של התקפי לב ומחלות נוספות.
רגע, עוד מחקר גילה כי בתי החולים דיווחו על עלייה של 11 אחוזים בממוצע בשכיחות תסמיני דיכאון לאחר הזזת השעון.
מלחיץ? סליחה, לא התכוונתי. סך הכל אני רוצה שלא תיקחו ללב את השינוי. הוא לא כל כך דרמטי, לא כן?
לתגובות, הארות, תסכול או שמחה על הזזת השעון – כתבו לנו בתגובות.
הצגת כל התגובות