כיכר השבת

בית ישראל

אחרי 123 שנה: המאפייה הוותיקה במאה שערים נסגרה

מאפיית לנדנר המוכרת משכונת בית ישראל בירושלים, שהייתה מוקד משיכה לרבים שנהנו לראות את החלות הנאפות בשיטה מסורתית, הודיעה על סגירת שעריה ומודה ללקוחותיה (חדשות, מעניין)

| 23 | כיכר השבת |
אחרי 123 שנה: המאפייה הוותיקה במאה שערים נסגרה
(צילום: חיים גולדברג, כיכר השבת)

מאפיית לנדנר, שנוסדה לפני 123 שנה, הודיעה במפתיע על סגירת המאפיה - כך על פי מודעה שתלו בסמיכות למאפייה הירושלמית הוותיקה.

המאפייה נוסדה על ידי ר' משה דב לנדנר בשנת 1896 ובמודעה נכתב, "אנו מודים לקהל לקוחותינו המסור והנאמן על האמון שנתנו בנו לכל אורך השנים".

המאפייה, הייתה מוכרת בעיקר בזכות שיטת האפייה המסורתית, בתנור הישן, כמו לפני שנים רבות.

בשל העובדה שהמאפייה מיקדה תשומת לב רבה גם מצד תיירים רבים שהגיעו למקום, היו פעמים רבות המפגינים הקיצונים מגיעים למחות שם נגד הפריצות.

תוכן שאסור לפספס
23 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
13
למה סגרו?
אא
12
אחד האחים אמר לי שכבר זמן רב הם בהפסדים בעקבות הגזירה של הסגירה בשעה 11
אבי
11
כבר לא כמו שהיה פעם. מידי פעם שאני בירושלים אני קופץ לקנות - אבל זה כבר לא היה אותו דבר.
המוציא

הצגת כל התגובות

10
עצוב שלא נמצא דרך להמשיך להפעיל את המאפיה המיוחדת הזו.
מנחם
9
כן יש במחנות עד היום את חותמת היצרן סימנס על הדלתות של המשרפות , החברה עדין פעילה ,
הסטוריה
8
הכי טובה שקיימת! חבל מאוד
תמי
7
מה הפשט ?? איך מאפיה נוסטלגית כזאת מחליטה ביום בהיר לסגור את שעריה ??? מוזר מאוד .... הרי לכאורה היה שם הצלחה מסחררת . וגם אם רוצים לסגור כי כבר אין מי שינהל את זה מטעם המשפחה אז לפחות מוכרים מוניטין. זה שווה הרבה כסף.... מי שיש לו פשט בענין שיכתוב...
שלמה
6
חבל על דאבדין אחלה לחמניות
אוי ווי
5
אין חלות כאלה בשום מקום. עצוב שהמאפיה נסגרה.
ירושלמית
4
מדוע?
ללא שם
3
בבקשה מאפיית לנדנר לכתוב לנו מתכון מדויק לחלות
רחלי
2
לטעמי החלות הכי טובות בארץ
למלמ
1
תנורי "גרשון פלגין" הם מדהימים, במאפית נחמה כשעיצבו ב2011 את המאפיה מחדש הם שמרו על כל השיפוץ מסביבו [רק בו אפשר להכין פיתה יזדי- דקה וקשה למבינים בלבד] לדעתי יש אומנים שיכולים לתקן תנור כזה בעזרת אבני שריפה, אולי גולן תשבי יכול לעזור.
פרסר גורמה
אולי גם יעניין אותך
מעניין