כיכר השבת

טבעוני, צמחוני ועכשיו גם צבעוני

גם אנחנו הופתענו: זה מה שאוכל צבעוני עושה לגוף שלכם

רוצים לישון טוב יותר? לתפקד במקסימום במשך היום, או אפילו עור פנים צעיר ובריא יותר? אתם יכולים להשתמש בתרופות וכדורים, אבל כדאי לכם להשתמש קודם בצבעים של האוכל • בריא יותר, טעים יותר וטבעי יותר • הכירו את השפעת הצבעים שבאוכל (בריאות)

| כיכר השבת |
לא רק יפה, גם תורם משמעותית לגוף
לא רק יפה, גם תורם משמעותית לגוף

כולנו יודעים כמה צבעי מאכל מלאכותיים מזיקים לבריאות. אך האם ידעתם שהצבעים האלו בצורתם הטבעית יכולים גם לשדרג את הבריאות שלכם?

מחקרים רבים מצביעים על כך שנוכחותם של צבעים בתבשילים, עשבי תיבול, פירות וירקות קשורה ליתרונות בריאותיים משמעותיים.

פירות וירקות בצבעים שונים מכילים רכיבים ביוכימיים שמועילים לגוף, כגון נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים.

כל צבע מסמל קבוצה שונה של חומרים מזינים:

אדום (עגבניות, תות, פלפל אדום):

  • מגביר את רמות האנרגיה
  • משפר את זרימת הדם
  • מחזק את המערכת החיסונית
  • מכיל ליקופן החיוני לבריאות הלב

כתום (דלעת, גזר, בטטה):

  • משפר את מצב הרוח
  • מחזק את העצמות והשיניים
  • תורם לבריאות העור
  • עשיר בבטא-קרוטן וויטמין C

צהוב (בננה, תירס, פלפל צהוב):

  • מגביר את יכולת הריכוז
  • תורם לבריאות מערכת העצבים
  • משפר את הזיכרון
  • מקור מצוין לוויטמין B

ירוק (תרד, ברוקולי, אבוקדו):

  • מאזן את רמות הסוכר בדם
  • מפחית מתח וחרדה
  • תורם לבריאות העצמות
  • עשיר בברזל וחומצה פולית

סגול/כחול (חציל, ענבים, אוכמניות):

  • משפר את איכות השינה
  • מפחית דלקות בגוף
  • מחזק את הזיכרון עשיר באנטוציאנינים

נוסף ליתרונות הבריאותיים, מזון צבעוני מוכח כמשפר את מצב הרוח. מחקרים מראים כי צריכת מגוון עשיר של צבעים יכולה לתמוך בתחושת אושר ויכולת ריכוז רבה יותר. אוכל צבעוני מעורר את החושים ומבצע השפעה חיובית על המצב הנפשי.

אז מה אתם צריכים לעשות כדי לנצל את כל הטוב הזה?

להפחית באכילת צבעי מאכל מלאכותיים (בינינו, כשיש לכם את המקור, גם השימוש בצבעי מאכל טבעיים - פחות מומלץ), ולנסות לשלב את כל צבעי הירקות בתבשילים שונים.

בא לכם לבדוק אותנו?

תבשיל צבעוני עם ירקות שורש וקטניות

חומרים:

  • אדום: 2 עגבניות קלופות וכתושות
  • כתום: 1 גזר קלוף, פרוס דק או חתוך לקוביות
  • צהוב: 1/2 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות
  • ירוק: 1/2 אבוקדו, חתוך לקוביות, 1/2 כוס ברוקולי (מבשלים מעט)
  • סגול/כחול: 1/2 חציל, חתוך לקוביות, 1/4 כוס אוכמניות טריות

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סויה (או רוטב טחינה לשדרוג טעמים)
  • 1 כף דחוסה של דבש
  • 1 כף סחיטת לימון טרי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה

לגרסה עשירה יותר:

  • 1 כוס עדשים מבושלות (אפשר לשלב עם קוסקוס או קינואה)
  • 1/4 כוס חמוציות מיובשות (לשדרוג הטעמים)

הכנה:

  1. הכנת הירקות:
  • קלפו וחתכו את העגבניות והגזר לקוביות קטנות.
  • חתכו את הפלפל הצהוב לרצועות דקות ואת החציל לקוביות.
  • אם יש לכם ברוקולי, פרקו אותו לפלחים קטנים.
  • אם השתמשתם באבוקדו, חתכו אותו לקוביות קטנות.

2. הכנה של הרוטב:

  • בקערה קטנה, ערבבו את כל החומרים לרוטב (שמן זית, סויה, דבש, לימון, מלח, כמון ופפריקה) עד שהרוטב מתמזג טוב.

3. בישול הירקות:

  • במחבת גדולה, חממים את שמן הזית ומוסיפים את החציל והגזר. טגנו עד שהחציל מתרכך והגזר מתקרמל מעט.
  • הוסיפו את הפלפל הצהוב, הברוקולי, וערבבו היטב. טגנו למשך 3-4 דקות עד שהירקות מתרככים.
  • הוסיפו את העגבניות הכתושות וערבבו למשך 2-3 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך.

4. שילוב והגשה:

  • אם רוצים, הוסיפו את העדשים המבושלות או הקינואה לתערובת הירקות.
  • בסיום הבישול, הוסיפו את האבוקדו הקצוץ והאוכמניות הטריות (הן שומרות על טעמים ומרקם טוב יותר אם מוסיפים אותן בסוף).
  • יוצקים את הרוטב על הירקות המוכנים ומערבבים עד שהטעמים סופגים.

5. הגשה:

  • מגישים את התבשיל על פלטת ירקות או עם קוסקוס, פיתה חמה או אורז בסמטי.

הערות:

  • ניתן להוסיף גבינת פטה או גבינת מוצרלה לקישוט בתום הבישול למרקם נוסף.התבשיל מתאים גם כאופציה חלבונית לארוחת צהריים או ערב, ויכול להוות מנה עיקרית משביעה.

בתיאבון!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בריאות