כיכר השבת

אננס, פפאיה וגויאבה

לא תאמינו: כך מכינים קופסאות פירות במפעל פרימיטיבי בויאטנם • צפו

מומחה הכשרות הרב יוסף דורפמן יצא למשימה כשרותית במפעל פרימטיבי בויאטנם, וכמו תמיד חוזר עם סרטון מיוחד | מקילוף האננס והשטיפה ועד לאריזה בקופסאות השימורים עם הפפאיה והגויאבה | וגם, למה דווקא במקום כזה קל לייצר ברמת כשרות למהדרין מן המהדרין? • צפו בסרטון המיוחד (חרדים)

| 22 |

This browser does not support the video element.

כך מכינים קופסאות פירות בויאטנם

>> למגזין המלא - כנסו

תוכן שאסור לפספס
22 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
11
סרטון יפה תודה
יאיר
10
מגניב! תודה, החכמתי
הילה
9
מישהו יכול לתת לי הסבר הגיוני למה אננס שלם עולה 40 שקל ,ובקופסת שימורים הוא עולה 10 שקל הרי המצב אמור להיות הפוך כי על אננס בשימורים עובדים יותר , לא?
תודה לכל המגיבים רק בלי לחרטט
כי השימור והשינוע טייבוא זול יותר, ובייחוד שהוא לא טרי כמו אננס רגיל ועוד שגם שמים בו חומרים משמרים למען יעמיד ימים רבים
אלירן
לא שמים חומרים משמרים בקופסאות שימורים. הרעיון הוא הרתחה וסגירה הרמטית מיידית.
רינה
מאד פשוט. האננס זול בארץ מקור. חיי מדף ארוכים של שימורים
נר אדם
להביא אותו טרי זה שונה מלהביא אותו בשימורים, הטריות שלו לא נשמרת כמו בקופסא והסיכון לאיבוד הפרי עולה פי כמה
דני
מעניין באמת חשבתי אותו דבר לגבי דברים ללא סוכר הם עולים כפולות של המוצר הכולל סוכר 🤔
אבי
לגדל אננס בארץ זה מאוד יקר, רוב השימורים זה תוצרת חוץ
תשובה
פשוט מאוד, במדינות טרופיות האננס הרבה יותר זול כי הרבה יותר קל לייצר אותו ולכן שם הוא זול. מביאים אותו משם בקופסת שימורים בלי בעיה. אבל להביא אננס טרי זה הרבה יותר בעייתי גם בגלל חיי מדף וגם בגלל מחלות של פירות שהוא עלול להביא איתו לארץ.
פלוני
תסתובב במדינות המזרח וכן במדינות דרום אמריקה, מחיר יחידה של אננס במשקל של 1.5 קילו עד 2 קילו מגיע למחיר של 2 או 3 שקלים ולפעמים יותר זול, לכן שאתה מיבא משם בקופסה עולה זול יותר, שזה מגיע לארץ טרי רוצים להרוויח עליו מאות אחוזים
צודק
האננס החי מוטס מחוץ לארץ. שימורים מגיעים באונייה. זה עלות שינוע של פי עשר.
אשר

הצגת כל התגובות

8
מאוד מעניין ומרתק. תודה על הפעילות המבורכת של הרב
מיכל
7
יפה מאוד
ויקטור
6
למה לסגור אותם כשזה עוד רותח לא בריא
אבג
צודק אבל אולי אם מקררים את זה אחרי הסגירה
יא5
סוגרים כאשר זה רותח. אם יחכו שיתקרר אז מיקרואורגניזמים נכנסים ואז יוצא שאתה סוגר על מוצר שלא ישרוד הרבה זמן. כאשר סוגרים שזה חם, מבטיחים שזה ישמר ראוי לאכילה הרבה זמן. חיי מדף ארוכים.
רינה
5
מדהים ממש
אני
4
מענין מאוד
רפי
3
מדהים תהליך נפלא תודה על הצילום מקרוב, אכן נראה יותר כשר ונקי מהרבה מפעלים בארץ שהטינופת נתקעת במכונות למשך שנים.
גל
2
יפה מאוד
יוסי
1
ממש 'בשבילי נברא העולם'
חנוך
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים