כבר בערב הבחירות הכריז יו"ר 'דגל התורה', ח"כ משה גפני, שבכל ממשלה שיישב - יידרוש את העברת פסקת ההתגברות ברוב של 61.
עם הקמת הממשלה הצליח גפני לקבל התחייבות מראש הממשלה הנבחר, בנימין נתניהו, כי פסקת ההתגברות ברוב של 61 תעבור יחד עם רפורמת המשפט.
הלילה (חמישי) הודיע רה"מ נתניהו על החלטתו הרשמית לגנוז את 'פסקת ההתגברות'. בריאיון לעיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל" אמר נתניהו כי לא יהיה חוק שייאפשר לעקוף פסיקות של בית המשפט העליון, "זרקתי את זה", התבטא נתניהו.
עם זאת, נתניהו הגיש כי שאר החלקים ברפרומה יקודמו לאחר שהצדדים לא הצליחו להגיע להבנות בשיחות ההידברות בבית הנשיא. לדבריו: "החוקים השנויים במחלוקת יוסרו ממנה".
יצוין, כשבקואליציה רמזו שייתכן ופסקת ההתגברות תדחה גפני נזעק וטען: "ללא פסקת ההתגברות אין לממשלה זכות קיום". לדבריו, שאר המרכיבים האחרים ברפרומה פחות מעסיקים את המגזר החרדי, פסקת ההתגברות תהווה גיבוי לכל חקיקה בנושאי דת ומדינה בשל העבודה שיהיה ניתן להתגבר על כל התערבות של בג"צ.
בינתיים, יו"ר ש"ס, אריה דרעי, כבר רמז בחודשים האחרונים שפסקת ההתגברות לא תעבור ואם ייצטרכו היא תהיה נקודתית לסוגיית חוק הגיוס. מנגד, גפני חזר על דעתו - גם בימים האחרונים בפגישות עם נתניהו -שחייבים להעביר את פסקת ההתגברות.
מי שתקף את תוכנית נתניהו היה השר מאיר פרוש, שגם הוא חזר על עמדתו בחודשים האחרונים כי חייבים את פסקת ההתגברות.
לדברי פרוש: "לפני שבועיים בפגישה אצל רה"מ בנוכחות השרים לוין, אמסלם ומזכיר הממשלה, התרעתי נגד הרעיון הפסול הזה, ודרשתי בשם יהדות התורה שהתיקון בנושא הגיוס יכלול את ביצוע 3 ההתחייבויות החתומות, חוק יסוד לימוד התורה, פסקת התגברות ותיקון חוק שירות בטחון, בהתאם. כל הסכמה אחרת אינה מקובלת עלינו".
הצגת כל התגובות