במבצע מיוחד הלילה (רביעי) של המשטרה, לאחר חקירה סמויה בחודשים האחרונים, נעצרו 21 פעילים המשויכים לפלג הירושלמי בחשד כי במהלך השנה האחרונה הטרידו, איימו וסחטו מנהלים ובכירים בחברות גדולות במשק וחברות ממשלתיות תוך ניסיון לשדלם לפרסם בעיתון 'הפלס'.
בראש העצורים עומד אחד הפעילים הבולטים ב'הפלג הירושלמי' בחשד כי הוא זה שעומד מאחורי מסע ההטרדות כנגד אישי ציבור ואחרים המסרבים לפרסם בעיתון 'הפלס', בטאונם של אנשי הפלג. השוטרים פשטו על ביתו שבשכונת רמות בירושלים שם הוא נעצר והועבר לחקירה.
מלבד מעצרו של הבכיר, ביצעה המשטרה מספר מעצרים נוספים של 20 פעילים החשודים באותן הטרדות כאשר המרכזי שבהן הוא אותה דמות שעמדה להערכת החוקרים מאחורי הכל.
גל המעצרים בוצע בירושלים, בני ברק, אשדוד, ירוחם ומודיעין עלית. כל החשודים הועברו לחקירה במשרדי להב.
בנוסף, כמה שעות לאחר מכן, עצרה יחידת ההונאה בירושלים חשוד נוסף בפרשה.
במשטרה מציינים, כי מרבית החשודים כבר קשרו את עצמם לחשדות, וישוחררו בתנאים מגבילים, כשלאחר מכן יוגשו נגדם כתבי אישום בהליך מזורז.
בשעה 12:00 יובאו לבית משפט השלום בפתח תקווה שלושה מהחשודים.
יצויין כי במהלך השנתיים האחרונות טענו עסקנים בכירים בתנועת 'דגל התורה' כמו גם ראשי חברות גדולות במשק ומשרדי פרסום חרדיים כי הם נתונים לגל של הטרדות בלתי פוסקות זאת מאחר והם מסרבים לפרסם בעיתון המדובר.
ביום הבחירות הגיעו ל"כיכר השבת" טענות של עשרות עסקנים בכירים ופעילים במטות יהדות התורה שהתלוננו אף הם על צינתוקים והטרדות טלפוניות שנועדו לטענתם לשבש את פעילות המתנדבים במטרה לגרום להחלשת כוחה של המפלגה.
העסקנים מרוצים הבוקר מהמעצר ואומרים כי הם מלאי תקווה שהפעם משטרת ישראל תיקח את העניין ברצינות ותטפל בו באופן שורשי באופן שיבהיר לכל המטרידים כי הדבר אינו כדאי ואינו יעיל.
לדבריהם מדובר בגל שנמשך כשנתיים וכעת התקווה שהמשטרה תעשה לדבר סוף.
בתוך כך יצויין כי בהתייחס לידיעה שהופיעה לפני מספר ימים ב"כיכר השבת" בנושא ההטרדות הטלפוניות הגיב העסקן כי אינו קשור כלל לעניין וכי מדובר במסכת השמצות.
בהודעת המשטרה נאמר כי "בתום חקירה סמויה המתנהלת מזה כחצי שנה ביחידת ההונאה של מחוז ירושלים, נעצרו במבצע ארצי ומקיף 21 חשודים מכל רחבי הארץ, החשודים כי במהלך השנה האחרונה הטרידו, איימו וסחטו מנהלים ובכירים בחברות גדולות במשק וחברות ממשלתיות תוך ניסיון לשדלם לפרסם בעיתון 'הפלס'".
"יחידת ההונאה של מחוז ירושלים ניהלה במשך כחצי שנה חקירה סמויה בעקבות עשרות תלונות שהתקבלו במשטרת ירושלים מבכירים בחברות גדולות במשק ובהם חברות ממשלתיות. עניינן של התלונות הטרדות בלתי פוסקות באמצעות הטלפון, דוא"ל ופקסים של מנכ"לים ובכירי החברות, בהם הציגו עצמם ככאלו המייצגים ציבור גדול המרגיש מקופח מכך שהם לא מפרסמים בעיתון המייצג אותם ובשל כך כדאי להם לפרסם בעיתון 'הפלס'.
"מהחקירה עולה כי החשודים, היו פונים מדי יום למוקד טלפוני המכונה 'קו המאבק', בו היו מזדהים באמצעות קוד וסיסמא וזיהוי מספר טלפון ממנו היו מתקשרים. לאחר שהיו מזוהים – קיבלו הנחיות מדויקות לגבי פעילותם (את מי עליהם להטריד, כמה להטריד, נוסח ההטרדה וכן מספרי הטלפון, פקס והמייל של אותו נציג חברה).
"עוד עולה מהחקירה כי לאחר קבלת ההנחיות התקשרו לאותם נציגי החברות, כפי שהתבקשו מנציגי 'קו המאבק', ובאופן בלתי פוסק היו מתקבלות עשרות ומאות שיחות, פקסים ומיילים לאותה החברה, מה שהוביל לשיבוש הפעילות התקין של החברה.
"בשל ההטרדות הבלתי פוסקות חלק מהחברות בחרו לבטל את הפרסומים באמצעי התקשורת האחרים, על מנת להימנע מההטרדות הבלתי פוסקות.
"כאמור, במהלך הלילה הגיעה לשיאו מבצע האכיפה בהובלת יחידת ההונאה של מחוז ירושלים בו היו שותפים כ- 200 שוטרים, חוקרים, שוטרי יס"מ, לוחמי מג"ב ובלשים מכל הארץ שעצרו בו זמנית 21 חשודים, מירושלים, בני ברק, אשדוד, ירוחם ומודיעין עלית, שהובאו לחקירה במתקני לה"ב 433. מדובר בחשודים העיקריים שסומנו כדומיננטיים והמשמעותיים ביותר.
"2 מהחשודים, תושבי ירושלים, עסקנים מוכרים במגזר החרדי, המהווים הגרעין המארגן והמפעיל של הפעילות ו'קו המאבק', חשודים בביצוע עבירות של סחיטה באיומים".
מפקד מחוז ירושלים, ניצב משה (צ'יקו) אדרי, שיבח את פעילות יחידת ההונאה המחוזית בסיוע ושיתוף פעולה ממחוזות מ"י הנוספים ולה"ב 433 וציין כי "מדובר בחקירה חשובה ורגישה שהובילה למעצר חשודים רצידיוויסטים שניסו במעשיהם לשבש ולפגוע בזכות הקניין והגנת הפרטיות, תוך הטרדה והטלת מורא".
עוד הוסיף כי "יחידת ההונאה של משטרת ירושלים ניהלה את החקירה ביסודיות, מקצועיות ונחישות ראויה לציון. תוך שיתוף פעולה מלא עם יחידות המשטרה ברחבי הארץ. משטרת ירושלים תמשיך בפעילותה הנחושה לאכיפת החוק והסדר".
גורמים ב'בני תורה' מסרו בתגובה ל"כיכר השבת" כי מדובר ב"מהלך אכזרי" שבוע לאחר הבחירות, "כתגובה לסטירת לחי פוליטית שקיבלה דגל התורה". לדבריהם: "פעילות המחאה הציבורית הלגיטימית נעשתה בהתארגנות ספונטנית חוקית, לאחר תקופה ארוכה שהציבור הזה מרגיש נרדף ומוחרם על לא עוול בכפו".
הצגת כל התגובות