כיכר השבת

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

לא צריך הרבה כדי להפוך צמד מרכיבים פשוטים - בטטה ופילה סלמון - למנת שבת מזינה ועמוסה בטעם. פשוט צולים את נתחי הבטטה והסלמון עם כוסברה מרוסקת וצ'ילי פרוס ומגישים עם טפטוף של ויניגרט הדרים מעל (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות
לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 בטטות קטנות, חתוכות לרצועות של 5 סנטימטרים
  • 3 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1 כף כוסברה טחונה
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות מיץ קלמנטינה
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורר
  • 1 כפית חומץ
  • 4 נתחים של פילה סלמון, ללא עור
  • עלי כוסברה קצוצים, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה את הבטטות עם כף אחת מהשמן, הכוסברה, הצ'ילי וחצי כפית מלח ופלפל. צולים עד להזהבה והתרככות, 20-25 דקות.

2. בינתיים, בקערה קטנה, טורפים את מיץ הקלמנטינה, הדבש, הג'ינג'ר, החומץ וכף שמן נוספת.

3. מחממים את שאר השמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה. מתבלים את הסלמון ב-1/2 כפית מלח ופלפל ומבשלים עד להזהבה, 5-6 דקות לכל צד.

4. מגישים עם הבטטה, מזלפים ויניגרט מעל ומפזרים עלי כוסברה קצוצים, אם רוצים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים