מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
לקציצות:
- 340 גרם סלמון מבושל, מקורר, חתוך לקרעים
- 2 ביצים טרופות
- 2/3 כוס קמח מנופה
- 1/4 כוס בצל חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- קורט מלח
- 1/8 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית פפריקה
למטבל היוגורט היווני:
- 1 כוס יוגורט
- 2 כפות מיץ לימון
- קורט מלח
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף חלב
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה, עד לקבלת עיסה אחידה.
3. יוצרים מהבלילה כדורים שווים בגודלם ומניחים בתבנית - אמורים לצאת 7 כדורים. לוחצים בחוזקה על כל כדור כדי ליצור ממנו קציצה.
4. אופים בתנור כ-20 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב. הופכים באמצע - לאחר 10 דקות.
5. בזמן שהקציצות נאפות, מערבבים בעדינות את כל מרכיבי המטבל בקערה קטנה.
6. מגישים את קציצות הסלמון עם הרוטב ועוד פטרוזיליה קצוצה מעל.