כיכר השבת

לכבוד שבת

אם לגוון, אז ככה: סלמון עם פסטו ועגבניות שרי צרובות

המנה הזאת נראית אלגנטית ומסובכת, אך דורשת חמישה מרכיבים בלבד וניתן להכין אותה מבעוד מועד: מניחים הכל בתבנית, מצננים במקרר ואופים סמוך לליל שבת. עשרות פעמים היא כיכבה על השולחן בביתנו ומעולם לא נשאר ממנה פירור (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
אם לגוון, אז ככה: סלמון עם פסטו ועגבניות שרי צרובות
אם לגוון, אז ככה: סלמון עם פסטו ועגבניות שרי צרובות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם עגבניות שרי
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 פילטים קטנים של סלמון (במשקל 85-115 גרם כל אחד)
  • 1 כוס רוטב פסטו (קנוי או תוצרת בית)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מקפיצים על התבנית את עגבניות השרי והשום ומפזרים מעל מלח ופלפל. אופים עד שהעגבניות "התפוצצו" וקיבלו גוון שחום מעט, 15-16 דקות.

3. מרפדים תבנית נפרדת בנייר אפייה. מברישים שכבה קלה של שמן זית על הדג ומתבלים במלח ופלפל.

4. אופים 10 דקות ואז יוצקים 1-2 כפות מהפסטו על הסלמון, באופן שווה. אופים עד שהסלמון מתפרק בקלות בנעיצת מזלג, כ-3 דקות נוספות.

5. מעבירים בעדינות את הסלמון לצלחת הגשה ומניחים מעליו את העגבניות.

הערה: ניתן להחליף את הסלמון בבקלה או הליבוט.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים