רכיבים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 ק"ג תפוחי אדמה בינוניים בקליפה זהובה דקה, מקולפים
- מלח ופלפל שחור
- 1-2 נתחי פילה דג בס או דניס במשקל כולל של 1 ק"ג
- 1 כוס זיתים ירוקים מגולענים, רצוי מזן פישולין (אופציונלי, אך מומלץ מאוד)
- 8 עלי דפנה טריים
- 1 לימון, פרוס לפלחים דקים
אופן ההכנה:
1. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד בעזרת מכשיר ייעודי, מנדולינה או סכין חדה.
2. משמנים קלות תחתית של תבנית פיירקס או תבנית קרמית ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית, בכמה שכבות. יוצקים מעל 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור.
3. מתבלים את הצד ללא העור של הדגים במלח ופלפל שחור. מניחים את הדגים על גבי תפוחי האדמה שבתבנית כשהעור כלפי מעלה, יוצקים מעל את שמן הזית שנותר, מפזרים את הזיתים ועלי הדפנה, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 20 דקות או עד שהדג מוכן ומבושל כראוי. מפזרים מעל את פרוסות הלימון ומגישים מיד.