כיכר השבת

מה אוכלים היום?

קליל וטעים: סלמון במחבת עם סלסת עגבניות

תוך 20 דקות תעמוד על שולחנכם ארוחה צבעונית וטעימה שכל כך כיף לאכול. מתכון לפילה סלמון במחבת עם סלסת עגבניות וכרישה עם לימון ובזיליקום או כוסברה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פילה סלמון במחבת עם סלסת עגבניות וכרישה
פילה סלמון במחבת עם סלסת עגבניות וכרישה (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 נתחי פילה סלמון, ללא עור, בטמפרטורת החדר
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 כרישה אחת, קצוצה היטב
  • 2-3 עגבניות בשלות אדומות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות כוסברה או בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה:

1. מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל שחור. במחבת טפלון גדולה, מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה ומניחים את הסלמון כשהצד של העור נמצא למעלה. מטגנים במשך 2-4 דקות (תלוי במידת העשייה) ואז הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות. מוציאים את הדגים למגש אפייה מחומם.

2. במקביל, מניחים את העגבניות בקערה מלאה מים רותחים במשך 9-12 שניות, מוציאים, מקלפים אותן, מוציאים את החלק הפנימי (עם הזרעים) וחותכים את בשר העגבניות לקוביות קטנות.

3. מוסיפים למחבת כף שמן ואת העגבניות, הכרישה, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור, מקפיצים במשך דקה ואז שופכים את התערובת על נתחי הסלמון. מפזרים מעל את הכוסברה או הבזיליקום ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים