כיכר השבת

סוכות תשפ"א 2020

כך מכינים בבית סלמון כבוש כמו מקצוענים

כבישת הדג בעצם מבשלת אותו ולאחריה, פורסים אותו דק דק ומפנקים את המשפחה במעדן גורמה שלא באמת עבדתם קשה בשבילו. כך תכינו בבית סלמון כבוש כמו מקצוענים (מתכונים, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
סלמון כבוש - גרבלקס - תוצרת בית
סלמון כבוש - גרבלקס - תוצרת בית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 פילה סלמון שלם במשקל 1.5 ק"ג, עם העור
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מלח
  • 9-10 גרגרי פלפל אנגלי

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים היטב את הסוכר והמלח.

2. מכינים תבנית גדולה או מגש גדול, פותחים עליו ניילון נצמד כך שניתן להניח עליו את כל הדג. מניחים את הדג בשלמותו על הניילון הנצמד - אך עדיין לא חותכים את הניילון.

3. שופכים את המלח והסוכר בשכבה אחידה על כל הדג, מפזרים מעל את גרגרי הפלפל האנגלי ועוטפים הכל היטב בניילון נצמד מכל הצדדים.

4. מעבירים את המגש עם הדג העטוף שעליו למקרר למשך 24-48 שעות.

5. לאחר הכבישה, מוציאים את הדג מהניילון ושוטפים אותו היטב במי ברז זורמים. לאחר מכן, מייבשים את הדג בעזרת טפיחות עם נייר סופג.

6. בעזרת סכין חדה, פורסים את הדג לפרוסות דקות מאוד ושומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אצלינו מוסיפים גם שמיר. זה אכן יוצא מעדן בלי שום טרחה.
דודי
2
מה קרה למדור? ומתי הוא יחזור ? (אם בכלל?)
למורן פינטו
1
זה מאד הולך עם שמנת חמוצה ועשבי תיבול, על צנימים
צ
דגים