צ'יראשי. סלט סושי מפורק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כוס אורז סושי מוכן <a href="https://www.kikar.co.il/365774.html">לחצו כאן למתכון</a>
- 2 אצות חתוכות במספרים לרצועות ארוכות
- 300 גרם סלמון נא, חתוך לקוביות (אפשר להחליף בטונה נא
- 1/2 אבוקדו, פרוס
- שומשום שחור
לספייסי מיונז:
- 3 כפות מיונז
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 1 כף חומץ
- 5 טיפות שמן שומשום
להגשה: רוטב טריאקי וג'ינג'ר כבוש
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הספייסי מיונז עד לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים את קוביות הדג ומערבבים לציפוי מלא.
2. בקערת הגשה, מניחים את האורז כבסיס ועליו מפזרים שומשום שחור ואת רצועות האצות.
3. מניחים במרכז את קוביות הסלמון המצופות בספייסי מיונז ומסדרים לצידן את פרוסות האבוקדו. יוצקים מעל מעט רוטב טריאקי וג'ינג'ר כבוש ומגישים מיד.