כיכר השבת

מה נאכל היום?

סלמון צרוב בדבש ושמן זית ברוטב פטריות ויין לבן

הנה עוד יצירת מופת מאת בלוגרית האוכל האהובה, אושרית אברג'יל - או כפי שהיא מכנה את המנה הזו, "הצגה". הפעם, מדובר במתכון פשוט וקל להכנה, עם מינימום שלבי הכנה ומקסימום טעם (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מתכון לסלמון צרוב בדבש ושמן זית ברוטב פטריות ויין לבן
(צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • כ-10 פרוסות פילה סלמון, ללא עור, פרוס דק
  • 1 סלסלת פטריות שימאג׳י או פורטבלו (עם קצוות חתוכים)
  • 4 כפות דבש
  • 1/2 כוס יין לבן
  • שמן זית בנדיבות
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה / שקדים קלויים, לקישוט

אופן ההכנה:

1. כדאי לתזמן את ההכנה בין הרוטב לדג. מזלפים דבש על הדגים.

2. במחבת חמה עם מעט שמן זית, צורבים את הדג מ-2 הצדדים (כחצי דקה בכל צד).

3. לבינתיים, מכינים את הרוטב: מקפיצים את השום בשמן זית במשך מספר שניות. מוסיפים את הפטריות ומערבבים עד להזהבה.

4. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים מעט, במשך 2-3 דקות, על להבה גבוהה. מוסיפים את הלימון, גרידת הלימון והתבלינים. אם רוצים יותר רוטב, ניתן להוסיף מים.

5. מרכיבים את המנה: מניחים את הסלמון בצלחת ומעליו שופכים את הרוטב. מפזרים פטרוזיליה/שקדים קלויים לקישוט.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים