כיכר השבת

שיפודי סלמון על מצע כרוב ואטריות

מנה ראשונה חגיגית ויפה בסגנון אסייתי: מתכון לשיפודי סלמון על מצע כרוב ואטריות. במנה הזו יש מרכיב שובה לב וזה הפשטות המרשימה שלה והטעם המתוק-עדין שמתלווה אליה באלגנטיות עושה את כל העבודה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
שיפודי סלמון
שיפודי סלמון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 6 פרוסות פילה סלמון טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית שטוחה צ׳ילי גרוס
  • 1 חבילת איטריות שטוחות
  • 1/2 כרוב סגול
  • 1/2 צרור כוסברה
  • חופן בוטנים קלויים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח

אופן הכנת שיפודי סלמון על מצע כרוב ואטריות:

רגע לפני:

• קוצצים את שיני השום ומערבבים אותן בקערה יחד עם 2 כפות שמן זית, רוטב הסויה והצ'ילי הגרוס, עד לקבלת נוזל מרינדה אחיד.

• חותכים את הסלמון לקוביות שוות, ומשרים במרינדה למשך 30 דקות.

• משפדים את קוביות הסלמון על שיפוד קצר.

• מחממים מחבת פסים, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את שיפודי הדג במשך 4 דקות מכל צד.

• מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן על האריזה ומסננים מנוזלים.

• קוצצים את הכרוב ומערבבים היטב בקערה יחד עם האטריות המבושלות

• קוצצתים את הבוטנים והכוסברה ומוסיפים לקערת האטריות והכרוב.

• מתבלים במלח לפי הטעם ומערבבים הכל יחד.

אופן ההגשה: חופן אטריות לצד כל שיפוד דג.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים