
המסחר בבורסה בתל אביב נפתח הבוקר (ראשון) בירידות חדות, זאת בעקבות הנפילה בבורסה בניו יורק בסוף השבוע. מבול של הצעות מכירה גרם לעיכוב בפתיחת המסחר ("פתיחה אנגלית") כדי לאפשר עיבוד נתונים. לאחר העיכוב, נפתח המסחר בצלילה של 4% במדדים המובילים.
מניות טאואר, יצרנית השבבים הישראלית, וטבע, חברת התרופות, מובילות את הירידות החדות. זאת בעקבות החשש שהמכסים החדשים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ יפגעו בהן באופן משמעותי. טאואר פתחה בפער ארביטראז' שלילי של 13%, וטבע בפער שלילי של כמעט 8%.
סמנכ"ל המסחר בבורסה, יניב פגוט, קרא למשקיעים להימנע מתנועות חדות ולהיוועץ ביועצי השקעות.
בבנקים הזרים הורידו הבוקר את ההמלצה לשוק המניות העולמי ולאג"ח, זאת מחוסר ודאות בעקבות מדיניות המכסים של טראמפ, שעלולה להוביל את ארה"ב למיתון עמוק.
הירידות בתל אביב הן תגובה ישירה לקריסה הדו-יומית בוול סטריט בסוף השבוע, שהתרחשה בעקבות הטלת מכסים על ידי ממשל טראמפ ותגובה של מדינות אחרות, כולל מכסים מסין. מדדי ת"א 35 ות"א 125 מחקו כ-4% בפתיחה. מדד הבנקים ירד ב-3.5%, ומדד הנפט והגז איבד למעלה מ-4%. גם מניות נוספות כמו נובה וקמטק רשמו ירידות משמעותיות (4.5%-5.5%), וקבוצת דלק נחתכה ב-7% על רקע צניחת מחירי הנפט בעולם