כיכר השבת

סירות קישואים במילוי קוסקוס בריא

מנה משביעה לארוחה בריאה על בסיס צמחוני שכולם יאהבו ויבקשו עוד: חצאי קישואים אפויים בתנור, ממולאים בקוסקוס פיקנטי ובטטות נימוחות, ורוטב טחינה עדין (מתכונים, אוכל)

| 8 | כיכר השבת |
סירות קישואים במילוי קוסקוס ובטטות
סירות קישואים במילוי קוסקוס ובטטות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 קישואים בינונים
  • 1 כוס קוסקוס מלא לא מוכן
  • 2 בטטות
  • 10 שיני שום
  • 50 גרם שקדים גרוסים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • 1 כף כוסברה יבשה
  • 4 כפות שמן
  • 1 כוס טחינה מתובלת ומוכנה

אופן ההכנה:

• ממחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חוצים את הקישואים לאורך, ומרוקנים בעזרת כפית את גרעיני הקישואים.

• מניחים את הקוסקוס בקערה ומוסיפים כף שמן אחת, וכוס מים רותחים. מערבבים יחד ומכסים היטב במשך 10 דקות.

• מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות. מסדרים את קוביות הבטטה בתבנית, מפזרים מעל מעט מלח ו-2 כפות שמן ומערבבים, ומכניסים לאפייה עד שהן מתרככות (נועצים מזלג ובודקים).

• כותשים את שיני השום.

• מוסיפים לקערת הקוסקוס המוכן את הבטטות שנאפו, השקדים, כף שמן אחת והשום הכתוש. מתבלים בכוסברה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

• מסדרים את סירות החצילים בתבנית, מניחים בכל חצי קישוא, שפע מתערובת הקוסקוס והבטטות ומעל מוסיפים 2 כפות טחינה.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
מנה מושלמת, מניסיון... שאפו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיים
5
אני אוהבת אבל זה לא הרבה?
ממן
4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מימי

הצגת כל התגובות

3
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
השף משה
2
שמוצאים מהבסיס ?
יעל
1
למה חלבי נו באמת
מנה
חלבי