מתכון לעוגת שוקולד ושמנת:
חומרים
לבסיס
4 ביצים מופרדות
פודינג שוקולד
6 כפות סוכר
1 כף קקאו
למלית
200 גר´ שוקולד לבן
3/4 כוס שמנת מתוקה
500 גר´ גבינת שמנת
1 כוס סוכר
4 ביצים
1כפית תמצית וניל
ציפוי
400 גר´ שמנת חמוצה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות סוכר
לקישוט –
שבבי שוקולד לבן ושוקולד מריר
אופן ההכנה –
לבסיס
1. להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים יחד עם הסוכר, בקערת מיקסר קיצנאייד עם וו ההקצפה עד שמתקבל קצף רך
2. להוסיף חלמונים, חב´ פודינג וכף קקאו, לערבב היטב לתערובת אחידה.
3. לאפות בחום בינוני במשך 20 דק´ , להוציא מהתנור ולצנן.
למלית
1. ממיסים שוקולד לבן עם חצי כוס שמנת מתוקה מערבבים לתערובת חלקה ומצננים
2. מקציפים את הגבינה, 1/4 כוס שמנת מתוקה שנותרה, סוכר וביצים במהירות נמוכה.
3. מוסיפים בהדרגה את השוקולד הצונן ותמצית הוניל, בוחשים עד שהכל נבלע ויש תערובת אחידה.
4. מוזגים את המלית מעל הבסיס האפוי, ואופים 50 דק´ עד שהמרכז העוגה מתקשה ויציב.
5. לערבב את כל חומרי הציפוי מורחים בזהירות בשכבה אחידה על העוגה, אופים עוד כ-5 דק´ מוצאים את העוגה ומצננים בקירור כ-6 שעות.
6. לפני ההגשה מקשטים את העוגה בשבבי שוקולד לבן ומריר.
המתכונים באדיבות שמרית גולדברג, שפית הבית בניופאן גורמה.