לבצק:
- 4 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- קורט מלח
- 120 גרם חמאה מומסת
- 4 כפות שמן
- ½1 כוסות קמח תופח, מנופה
- 200 מ”ל שמנת חמוצה 9% / יוגורט 3%
לגנאש:
- 125 מ”ל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- אבקת סוכר - לא חובה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה את הביצים והסוכר. מוסיפים במהירות איטית את המלח, החמאה והשמן ואז את הקמח והשמנת החמוצה. שימו לב, יתכן והבצק בשלב זה דביק. אל חשש, הוסיפו מעט קמח עד שיהפוך לאחיד.
2. מכינים את הגנאש: מרתיחים את השמנת המתוקה. יוצקים מעל את השוקולד ומערבבים עד להמסה.
3. מעבירים את הבצק לתבנית. יוצקים מעל את הגנאש ובעזרת סכין יוצרים צורת שמיניות בבצק הלבן.
4. אופים כ-30-40 דקות. שימו לב שהעוגה עדיין רכה וקיסם שנתחב לתוכה יוצא עם פירורים עליו.
5. מוציאים ומצננים. ניתן לבזוק אבקת סוכר מעל.