רכיבים
- 1/2 כוס שוקולד מגורר - שוקולד חלב או מריר איכותי
- 240 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
- 3/4 1 כוסות סוכר חום
- 1 כוס חמאת בוטנים
- 2 ביצים
- 3/4 כוס קמח מנופה
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 2 כוסות בוטנים מלוחים שבורים
אופן ההכנה:
48 עוגיות בינוניות בקוטר 5 ס״מ או 24 עוגיות גדולות
1. בקערת מיקסר, מקציפים את החמאה, הסוכר החום וחמאת הבוטנים עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהתערובת אחידה.
2. מוסיפים את הקמח, הקקאו והסודה לשתייה ומערבבים היטב בעזרת כף.
3. מערבבים פנימה את השוקולד ושברי הבוטנים.
4.יוצרים 24 או 48 כדורי בצק ומסדרים אותם במרחק של 2 ס״מ כי העוגיות מתפשטות באפייה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12 דקות. מוציאים את העוגיות מהתנור, מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
הצגת כל התגובות