רכיבים
- 1 חבילת (900 גרם) בצק שמרים עלים מוכן, מופשר במקרר במשך 4 שעות
- 250 גרם ממרח אגוזי לוז וקקאו
- 5 כפות מחית נוגט
- שברי מקופלת חומה ולבנה / שוקולד מריר קצוץ / שוקולד צ'יפס
- 1 ביצה טרופה
- 1 כפית שמן
- 1 כפית סילאן
סירופ סוכר להברשה:
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. על נייר אפייה, פותחים את הבצק ומרדדים קלות למלבן שניתן לחתוך ממנו 3 עיגולים גדולים בקוטר כ-26 ס"מ כל אחד.
2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה עיגול בצק אחד. מערבבים את ממרח אגוזי הלוז עם מחית הנוגט ומורחים מחצית מהכמות על עיגול הבצק. מפזרים שברי מקופלת או שוקולד קצוץ ומכסים מעל בעיגול בצק שני. מורחים אותו בממרח הנותר, מפזרים מקופלת ומכסים עם עיגול הבצק השלישי.
3. מניחים במרכז העיגולים כוס זכוכית הפוכה ולוחצים אותה מעט פנימה לתוך הבצק, כך שייווצר סימן ברור.
4. חותכים את העיגולים (עד הסוף) ל-16 חלקים שווים, כמו פיצה.
5. אוחזים ברצועת בצק אחת, מסובבים אותה לצד ימין פעמיים ומהדקים את הסוף בצביטה קלה. אוחזים ברצועת הבצק משמאלה, ומסובבים אותה לצד שמאל פעמיים ומהדקים בסוף. חוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות.
6. טורפים יחד ביצה עם שמן וסילאן ומברישים את הבצק ביסודיות. אפשר גם לפזר שומשום מעל.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון שחום יפה.
8. במקביל, מכינים את סירופ הסוכר: מבשלים בסיר קטן את כל רכיבי הסירופ עד לרתיחה ואז מנמיכים את האש ונותנים לנוזל להפוך לצמיגי. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, מברישים אותה בסירופ ומגישים אותה חמה או קרה.
יש לכם שאלות על המתכון? מלי עונה בתגובות
הצגת כל התגובות