כיכר השבת

חלבי או פרווה

שטרודל תפוחים מבצק פריך קראנצ'י וטעים

מאפה מדהים שימלא את הבית בריח משגע שלא תוכלו לעמוד בפניו. אפשר להכין מקמח לבן, קמח מלא או כוסמין, חלבי או פרווה - לבחירתכם. מלי יהודיוף עם מתכון לשטרודל תפוחים מבצק פריך קראנצ'י וטעים (מתכונים, אוכל)

| 17 | כיכר השבת |
שטרודל תפוחים מבצק פריך קראנצ'י וטעים
שטרודל תפוחים מבצק פריך קראנצ'י וטעים (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

לבצק:

  • 200 גרם חמאה או תחליף חמאה פרווה איכותי, בטמפרטורת החדר
  • 3 כוסות קמח לבן / קמח מלא / קמח כוסמין (מודדים לאחר הניפוי)
  • 2 חלמוני ביצה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 4 כפות סוכר / דבש
  • 4 כפות חלב / מים / מיץ תפוזים
  • 2 כפיות תמצית וניל

למלית:

  • 6 תפוחים, רצוי מזן גרני סמית אך אפשר להשתמש בכל זן אחר
  • מיץ מ-1/2 לימון סחוט
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות צימוקים (אופציונלי)

לקישוט:

  • 2 חלבוני ביצה (מהביצים המופרדות של הבצק)
  • פרוסות שקדים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה, מכניסים את כל חומרי הבצק ולשים בפולסים קצרים עד שמתקבל בצק. לא מעבדים יותר מדי כדי לא לפגוע במרקמו של הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

2. בינתיים, מקלפים את התפוחים ומגרדים אותם בפומפייה גסה לתוך מגבת מטבח דקה ונקייה. סוחטים היטב מנוזלים (אפשר לשתות אותם - זה בריא וטעים מאוד) ומעבירים את התפוחים הסחוטים לקערה.

3. מוסיפים לקערה את שאר רכיבי המלית ומערבבים היטב.

4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מניחים חלק אחד על נייר אפייה מקומח בנדיבות את השני עוטפים בניילון ומחזירים למקרר. מרדדים את הבצק למלבן, מניחים מעל מחצית מהמלית ומורחים אותה בשכבה אחידה.

(צילום: מלי יהודיוף)

5. בעזרת נייר האפייה, מגלגלים את הבצק לרולדה ומניחים אותה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם הבצק והמלית שנותרו ומניחים את הרולדה השנייה על יד הראשונה.

(צילום: מלי יהודיוף)

6. עם סכין חדה, פורסים את הרולדות לפרוסות - אך לא עד הסוף, כך שהתחתית תישאר מחוברת. מברישים אותן בחלבון הביצה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהן מקבלות גוון שחום יפה.

מוציאים את הרולדות לצינון ואז בוזקים עליהן אבקת סוכר.

(צילום: מלי יהודיוף)
17 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
14
כמה פעמים לגלגל את הרולדה כדי לקבל את כל השכבות אפויות? בתודה מראש.נעמי.
ללא שם
13
מאוד. טעים. וקל לאכנה
ללא שם
12
ניתן לאפות טבעוני
ללא שם

הצגת כל התגובות

11
יצא מושלם. שמתי שמן במקום מרגרינה והוספתי קצת מים
ללא שם
כמה שמן שמת?
..
10
תודה ..הכנתי הבצק מעולה
ללא שם
9
מושלם ומגרה, כל המתכונים של מלי אשששש
ללא שם
8
מה הכוונה ללוש בפולסים קצרים?
גינת
להפעיל ולעצור מיד, ככה לעשות מספר פעמים
מיזי
תודה!
גינת
7
לא עובד
הבצק לא ניתן לגלגול
6
נראה טעיםם
תודה
5
האם אפשר להקפיא ???
ברכה
4
תודה רבה 🌹🌹🌹 מתכון מדהים, יצא מצויין 🙏
יעל
3
ייצא נורא ואיום אני תמיד מכינה שטרודל וזה המתכון הכי גרוע שנתקלתי בו
מלכה
2
תודה ניראה מעניין
ברנשיין רחל
1
בצק מעולה. הכנתי רולדה תפוחים. ממליצה מאוד
יהודית חזיזה.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת