כיכר השבת

תכירו: מסקוצ'ה

המלכה של מרוקו: עוגת תפוזים לחה וזהובה

עוגה מרוקאית מסורתית בשם "מסקוצ'ה" שמוגשת לצד תה רותח שמוזגים מגבוה. עוגה טעימה, לחה ורכה רכה עם ריח משגע שעשויה מרכיבים פשוטים וזמינים, מסוג העוגות שהכי כיף שיש תמיד על השיש, מוכנה לכל תרחיש (מתכונים, אוכל)

| 16 | כיכר השבת |
עוגת תפוזים מרוקאית - מסקוצ'ה
עוגת תפוזים מרוקאית - מסקוצ'ה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 150 מ"ל שמן זית + תוספת לשימון התבנית
  • 260 גרם קמח מנופה
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 180 גרם סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 180 גרם יוגורט יווני
  • 2 כפות גדושות גרידת קליפת תפוז
  • 80 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים והסוכר לתערובת אחידה ואז מוסיפים את היוגורט, שמן הזית, גרידת התפוז, מיץ התפוזים ותמצית הווניל וטורפים היטב עד לאיחוד. יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת הקמח ומערבבים בעדינות בעזרת מרית רק עד שהקמח נספג - מקפידים לא לערבב יותר מדי כדי לא לפגוע במרקם העוגה (הבלילה תהיה מעט גושית וזה בסדר).

2. משמנים קלות בשמן זית תבנית מלבנית עם שוליים גבוהים בגודל 22X12 ס"מ ואז מרפדים את התבנית בנייר אפייה. יוצקים את הבלילה לתבנית.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם כמה פירורים קטנים ולחים עליו (אם העוגה צריכה עוד 1-2 דקות בתנור אך כבר השחימה מבחוץ, מכסים אותה בנייר כסף). מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים לחלוטין על רשת תנור ואז אוחזים בנייר האפייה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים אותה למגש.

העוגה תישמר עד 5 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
12
מדוע הכמויות לא רשומות לפי כוסות מדידה ורק לפי שקילה.
ללא שם
כי אם היה כתוב לפי כוסות היית שואלת כמה שזה כוס.
אנה כורדי
11
עוגה פשוטה ולא בריאה
עדנה מניב
10
איך הגיע יוגורט יווני למרוקו???
מירי
מה זאת אומרת??? היוגורט היווני זו המצאה מרוקאית....
יווניה
שט באונייה
חסן

הצגת כל התגובות

9
זהו, מהיום, כל מתכון שמרוקאית מעלה נחשב למרוקאי... תפסו בעלות על כל המטבח העולמי
נירית
8
דיי מהמרוקאים
אבי
7
עוגה מרוקאית עאלק ואם כבר אז פרווה לא יוגורט ולא בטיח
שמעונה
6
מלכת הפרדס כ ו ל ה עוגת תפוזים .... יאלה, של מרוקו...
נירית
5
גילוי נאות,הכותב משוגע על מרוקאים
עוגה אוניברסלית סטנדרטית, עפתם על המרוקו
4
עוגה מרוקאית?? בחלומות, זו עוגה בכל בית אשכנזי. תפסיקו לנכס לעצמכם....תשארו עם החריימה שלכם. נמאס.
אביהו
בדיוק. ממש בכל בית. בחושה קלאסית. שום מרוקו.
דוד
3
איך עוגה מרוקאית מ ס ק ו צ ה חלבית לא שמעתי על זה ? מוזר ,בבית אימי עוד ששומרים חלב בשר מה ההמצאה הזו?
ללא שם
2
בקשר לעוגות תפוזים מרוקאית - חבל שלא ניתנו כמויות הכוסות וכפות - לא בא לי לעשותה עם משקלים וכו'...
ללא שם
1
עוגת מסקוצ׳ה זו עוגת לקח אשכנזית (ולא לקחנו מהאשכנזים עוד הכינו במרוקו) ביצים סוכר וקמח זהו גם הכינו מהם סוג של עוגיות רכות שנקראות פלבה
אחת
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת