לבצק:
- 500 גרם קמח, מנופה
- 1 כף שטוחה שמרים יבשים
- 2/3 כוס מים פושרים
- 2 ביצים
- 1/3 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 100 גרם חמאה / מרגרינה, מומסת
- 1 כפית מלח
למלית:
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס אבקת קקאו
- 1 כפית קינמון
- 100 גרם חמאה / מרגרינה, מומסת
לציפוי:
- 1 ביצה, טרופה
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מניחים את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים ואז מוסיפים את שאר רכיבי הבצק. מעבדים היטב לבצק אחיד ונעים למגע.
2. מגלגלים את הבצק לכדור, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. כשהבצק תופח, מבשלים בסיר על אש בינונית את כל רכיבי המלית, עד לקבלת רוטב אחיד, ללא גושים.
4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק לעיגול דק. מורחים על כל עיגול מתערובת המלית (כמו פיצה) ומחלקים כל עיגול למשולשים (כמו פיצה, רק עם יותר משולשים). אוחזים בחלק הרחב של כל משולש בצק ומגלגלים פנימה, כך שיתקבל רוגלך.
5. מסדרים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים אותם בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.
6. בזמן שהרוגלך נאפים בתנור, מבשלים בסיר קטן 1 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים, עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך למרקם של סירופ. מיד כשהרוגלך מוכנים, מברישים עליהם את הסירופ בנדיבות, כך שייספג בהם היטב.
מצננים קלות את הרוגלך ומגישים מיד או מעבירים לשקיות עם סגירת זיפר-לוק ומקפיאים, כך הם נשמרים הכי טוב.
הצגת כל התגובות